Időjárás

2023.06.23. 07:35

Estétől heves zivatarokkal érkezik a lehűlés Nógrádba is

Napközben még kitart a jó idő, de késő délután heves viharokkal érkezik a felfrissülés. Estefelé felhőszakadás, jégeső sem kizárt.

Nool

Kellemes idővel tervezhetjük a mai napot

Forrás: pixabay

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma estig napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, és csak néhol fordulhat elő zápor, vagy zivatar. Estétől aztán délnyugat felől egyre többfelé várható zápor, zivatar. Főleg délen és keleten heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel. A hőmérséklet 26 és 36 fok között változik, délkeleten lesz forróság. Az ÉNy-i szél zivataroktól függetlenül megerősödik.

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet.

Szombaton délelőttig délen és keleten még lehetnek záporok, majd sok napsütésre van kilátás, gomolyfelhőkkel. Délutánig erős marad az ÉNy-i szél. 24 és 30 fok közötti nyári időnk lesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!