Időjárás

2023.05.06. 07:19

Kiadták a figyelmeztetést: zivatar csap le szombaton Nógrádra

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthattok szombaton.

Nool

Zivatarok veszélye miatt citromsárga, azaz elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szűkebb hazánkra szombat éjfélig. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti majd, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Forrás: met.hu

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint szombaton az ország északi felén erősen megnövekszik a felhőzet, és itt szórványosan várható zápor, zivatar. Estefelé már a Dél-Alföldön is lehet csapadék. A legtöbb napsütés a délnyugati tájakon lesz. A hőmérséklet 20 és 25 fok között várható. Eleinte a délkeleti, majd az északnyugati szél erősödik meg.

Fronthatás nem terheli szervezetünket

- A légköri változásokra érzékenyeknél gyenge melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek úgy, mint fejfájás, fáradékonyság, álmosságérzet, alvászavarok, feszültség, idegesség. A hőség különösen a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőket viseli meg. Náluk vérnyomás-ingadozás, szédülékenység, mellkasi panasz lehet a jellemző tünet - hívta fel a figyelmet dr. Pukoli Dániel a Köpönyeg.hu oldalon. 

Vasárnap napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Zápor, zivatar főleg a nap második felében délnyugaton alakul ki. Élénk lesz az északnyugati szél. 20 fok felett marad a maximum.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!