Időjárás

2023.03.09. 07:30

Támad a tavasz: ma akár 20 fok is lehet Nógrád megyében

Sokfelé számíthatunk többórás napsütésre, számottevő csapadék sehol sem várható. Enyhe marad az idő, a csúcshőmérséklet általában 14 és 20 fok között alakulhat.

Nool

Forrás: Shutterstock

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma a nap első felében többfelé várható eső, zápor. Délután északnyugat felől csökken a felhőzet, egyre több helyen süt ki a nap, de futó záporok még ekkor is lehetnek. 14 és 19 fok közötti igazi tavaszi idő lesz. A nyugati szél többfelé lesz erős.

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. 

Pénteken eleinte változóan felhős idő lesz, és csak elszórtan lehetnek záporok. Délután aztán délnyugat felől egyre több helyen alakul ki zápor, zivatar. Marad a 17 fok körüli tavaszi hőmérséklet. A déli szél megerősödhet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!