Időjárás

2023.03.19. 07:40

Nógrádban is bontogatja szárnyait a tavasz, ma vétek lesz a négy fal között maradni

Csípős reggel után igazi kirándulóidő lesz ma, akár 20 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála.

Nool

Szép időre készülhetünk, említésre méltó csapadék sehol sem várható

Forrás: pixabay

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma sok napsütésre számíthatunk, kevés felhő lesz az égen - ezekből sehol sem alakul ki csapadék. A délkeleti légmozgás még élénk lesz. 14-15 fok köré melegszik a levegő.

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet.

Hétfőn északnyugat felől gyakran megnövekszik a felhőzet, de záporra kicsi az esély. A változó irányú szél mérsékelt marad. 15 fok körüli értékeket mérhetünk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!