Időjárás

2023.02.27. 07:11

Felhős lesz az ég, de a nap is előbukkanhat hétfőn Nógrádban

Mutatjuk, milyen idő várható hétfőn szűkebb hazánkban.

Nool

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint hétfőn is erősen felhős marad az ég, de északnyugaton már gyakrabban előbukkanhat a nap. A Tiszántúlon többfelé lehet hózápor, kisebb havazás. Reggel -5, délután +5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Folytatódik a frontmentes, télies jellegű időjárás

A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali fagy, illetve a párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. A változóan felhős idő negatív hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre, jellemző lehet a fáradékonyság, levertség - hívta fel a figyelmet dr. Pukoli Dániel a Köpönyeg.hu oldalon.

 Kedden dél, délnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és délen, délkeleten havas eső is előfordulhat. +5, +6 fok körül valószínű a maximum.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!