Időjárás

2023.01.24. 08:29

Egy pici tavasz mutatóba: kellemes, napos időre van kilátásunk a mai napon

Az északi, északkeleti tájakon sok napsütés ígérkezik. Számottevő csapadék nem várható.

Nool

Ma Nógrád megyébe is érkezik egy kis jó idő

Forrás: Shutterstock

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma a délnyugati tájakon folytatódik az erősen felhős, vagy borult idő, késő délutánig további, gyengülő esővel. Az ország északkeleti felén változóan felhős, napos idő várható csapadék nélkül. Az északkeleti szél élénk lesz. 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Fronthatás ugyan nem terheli szervezetünket, azonban a légkörnek melegfronti jellege lesz, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. 

Szerdán a ködfoltok feloszlása után rétegfelhős idő várható. Északkeleten lehet még eleinte napsütés. A késő délutáni óráktól szórványosan fordul elő szitálás. Reggel gyenge fagy valószínű, délután +1 és +6 fok közötti értékeket mérhetünk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!