Időjárás

2023.01.07. 07:35

Az évszakos képest enyhe, de ködös idő várható a hétvégén Nógrád megyében

Az ország északi részén ködös lesz a reggel, de tovább folytatódik a szokatlanul kellemes időjárás. A szokatlanul sűrű köd miatt 11 megyére –köztük Nógrád megyére is – elsőfokú riasztást adott ki az OMSZ.

Nool

Lassan oszlik majd fel a köd az egész megyében

Forrás: Pixabay

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma délnyugaton és északkeleten reggel ködös, napközben erősen rétegfelhős lesz az ég. A legtöbb napsütés a középső tájakon lehet. 6 és 12 fok között alakul a csúcshőmérséklet. A délnyugati szél egyelőre mérsékelt marad.

Fronthatás ugyan nem terheli szervezetünket, azonban az átlagosnál enyhébb idő várható, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. 

A sűrű köd miatt 11 megyére – köztük Nógrád megyére is – elsőfokú riasztást adtak ki
Forrás: köpönyeg.hu

Vasárnap reggelre sokfelé képződik köd, ködszitálással, szitálással. Napközben északon marad az erősen felhős, borult idő; de délután délen lassan szakadozik a felhőzet. A déli szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 5 és 13 fok között változik a hőmérséklet..

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!