Időjárás

2022.10.05. 07:22

Melegszik pár fokot az idő, Nógrádban ma sem lesz panaszunk az időjárásra

Szerdán 16 és 21 fok között alakul a hőmérséklet, esőre sehol nincs kilátás.

Nool

Ma is gyönyörű napsütéses időre számíthatunk

Forrás: Pixabay

Fátyolfelhők szűrhetik ma a napsütést, de csapadékra sem Nógrád megyében, sem az ország más területein nem kell számítani a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint. Hozzátették, hogy a déli, délnyugati szél megélénkül majd viszont, a hőmérséklet pedig 16 és 21 fok között alakul.

Fronthatás ugyan nem terheli szervezetünket, de az arra érzékenyeknél a megfigyelések szerint az olyan általános tünetek, mint a tartós, migrénes fejfájás, az ingerlékenység, az alvászavar, a koncentrációs problémák, várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint vérnyomás-ingadozás, szédülés is jelentkezhet, valamint az ízületi fájdalmak is felerősödhetnek. Korábbi műtétek és csonttörések helyén fájdalom alakulhat ki, azonban a mai változóan felhős időben az időszakos napsütés pozitívan befolyásolja majd hangulatunkat. 

A folytatás is jól fog alakulni

Csütörtökön a reggeli párásság után a napsütést fátyol- és rétegfelhők zavarják, de eső az nem lesz. Az északnyugatira forduló szél mérsékelt marad és 20 fok köré melegszik a levegő.

Pénteken folytatódik a vénasszonyok nyara jellegű időjárás: reggel ködfoltok lehetnek, míg délután előfordulhatnak fátyolfelhők az égen, de többnyire napos, száraz idő várható. 20-21 fok körüli értékeket mérhetünk, a délkeleti szél pedig mérsékelt lesz.

Szombaton és vasárnap nem lesz lényeges változás az időjárásunkban, marad a nyugodt őszi idő. Reggelente ködfoltokra készülhetünk, délutánonként pedig változóan felhős időre van kilátás. Nem valószínű csapadék, a hőmérsékleti maximumok pedig 21°C körül alakulnak majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!