Időjárás

2022.06.23. 07:38

Elvétve zavarják felhők a napsütést Nógrád megyében

Noha az ország délnyugati részében lesz ma némi eső, Nógrád megyében kitart az igazi nyár.

Nool

Nyugodtan tervezhetünk hétvégére egy kis strandolást

Forrás: Pexels

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint csütörtökön a nap első felében erősen felhős lesz az ég, és az ország délnyugati felén még eső, zápor is kialakul. Déltől észak felől csökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen süt ki a nap. 25 és 30 fok között alakul a hőmérséklet és az északkeleti szél csak néha élénkül meg. Pénteken sok napsütésre számíthatunk, délnyugat felől érkező fátyolfelhőkkel. Nem lesz csapadék, sőt, visszatér a kánikula: délután 30-31 fok körüli értékeket mérhetünk. 

A hétvégére vonatkozó előrejelzés sem tartogat rossz híreket: 

Szombaton a sok napsütést gomolyfelhők zavarhatják, de inkább csak nyugaton, délnyugaton alakul ki néhol zivatar, vagy zápor. Országos hőség lesz 30-35 fokos maximumokkal és gyenge marad a változó irányú szél. Vasárnap és hétfőn szinte zavartalan napsütésre, igazi strandidőre van kilátás. Esőre nem kell számítani, sőt, tovább melegszik a levegő, több helyen már forróság várható 35-37 fokos csúcsértékkel.

Orvosmeteorológiai szempontból is nyugodtak lehetünk:

Ezekben a napokban nem terheli fronthatás a szervezetünket. A frontra érzékenyek tehát kissé fellélegezhetnek, hisz jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg. 

– Erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjon a bőr és szem védelméről. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni – javasolják a Köpönyeg.hu szakemberei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!