Időjárás

2022.06.05. 07:54

A napsütésé lesz a főszerep pünkösd vasárnap Nógrádban, de zivatar is előfordulhat

Elsőfokú, azaz citromsárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Nógrád megyére vasárnap éjfélig.

Nool

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

A figyelmeztetés szerint az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti majd, emellett szélerősödés, jégeső is előfordulhat. 

Vasárnap reggel a délnyugati tájakon még előfordulhat zápor, zivatar; majd sok napsütésre, mellette gomolyfelhőkre számíthatunk, csapadék nélkül. Délutántól nyugat felől megerősödik a felhőzet, de estig eső nem várható. Az északkeleti szél néha megélénkül. Kellemes nyári időnk lesz 25-30 fokos csúcsértékkel - írja a Köpönyeg.hu.

met.hu

Fronthatás nem terheli szervezetünket

A frontra érzékenyek kissé fellélegezhetnek, jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg. Erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjon a bőr és szem védelméről. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni - közölte dr. Pukoli Dániel a Köpönyeg.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!