Időjárás

2022.05.06. 07:17

Mutatjuk milyen időre kell számítani hétvégén Nógrád megyében

Felhők és kisebb zivatarok mellett talán a napsütésnek is örülhetünk a hétvégén. Nézzük a részletes előrejelzést!

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre első szintű figyelmeztetést adott ki Nógrád megyére a várhatóan kialakuló zivatarok veszélye miatt. Azt írják: elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat megyénk területén.

Forrás: met.hu

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint pénteken délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a gomolyfelhőzet, és eleinte csak elszórtan, délutántól viszont egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Késő estétől csendes eső is lehet, hideg viszont nem lesz, hisz várhatóan 21 és 27 fok közötti kora nyárias időnk lesz. A déli szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik.

Szombaton gyakran lesz erősen felhős az ég. A délkeleti tájakon csak elvétve, máshol több helyen fordul elő eső, zápor, zivatar. Északnyugaton 15-20, máshol 20-26 fok lesz és csak zivatarok környezetében erősödik meg a szél. Vasárnap délelőtt még borongós lesz az ég és szórványosan számíthatunk kisebb esőre, záporra is, de délutántól vékonyodik majd a felhőzet, kisüt a nap és 22 fok körüli értékeket mérhetünk.
Kicsit távolabbra tekintve: hétfőn és kedden várhatóan napos, gomolyfelhős időre lesz kilátás, csapadékra ezen a két napon már kicsi az esély. Az északkeleti szél megélénkül, keleten meg is erősödhet, a hőmérséklet pedig 16-23 fok közé csökken majd.

Forrás: koponyeg.hu

Ami az orvosmeteorológiai előrejelzést illeti, a Köpönyeg.hu szakemberei szerint fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontra érzékenyek kissé fellélegezhetnek, hisz jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!