Időjárás

2022.03.11. 15:41

Várat magára még a tavasz Nógrád megyében: súlyos mínuszokat is jósolnak a hétvégére

A következő tíz napban még biztosan nem köszönt be a tavasz szűkebb hazánkban.

Nagy Orsolya

Forrás: Shutterstock

Mesterházy András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hírportálunknak elmondta, hogy az éjszakai órák kifejezetten hidegnek ígérkeznek. A magasabban fekvő helyeken és a völgyekben akár mínusz 13–14 Celsius fok is előfordulhat majd. A hideg rekord ugyanakkor várhatóan nem fog megdőlni.  Napközben továbbra is szélcsendes, derült és csapadékmentes időjárás várható folyamatos felmelegedéssel. Ezáltal pedig akár 10-12 Celsius fokra is lehet számítani a hosszú hétvége második felében. A nemzeti ünnepünket, március 15-ét, keddet követően véget ér a melegedő periódus, majd ismét lehűlés várható – közölte Mesterházy András. 

Hozzátette: az ilyenkor átlagoshoz képest hűvösebb lesz az időjárás, ráadásul a csapadék is eléri majd Nógrád megyét. Ennek köszönhetően esőre, záporra, de akár havas esőre is számíthatnak majd a lakosok. 

 

A meteorológus arra is kitért, hogy havazás már nem igazán lesz, maximum a hegyekben, ugyanakkor még az igazi tavaszi időjárásra is várni kell.

 

A levegő minősége rosszabb lehet főleg a völgyekben a következő napok szélcsendes és napos időjárása miatt. Emellett az allergiások sem lélegezhetnek fel. A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint az elmúlt napokban a lehűlés hatására visszaesett a pollenterhelés. Ennek ellenére a legtöbb pollenkoncentráció, így például a ciprus- és tiszafafélék, az éger, a mogyoró és a kőris továbbra is jelen vannak a levegőben, többségében alacsony és közepes koncentrációban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!