Időjárás

2021.12.04. 09:22

Mínusz 10 fok alatti hideggel indult a szombat Nógrádban, akár 5 centi hó is eshet

A kemény fagyok mellett havazást is tartogat a hétvége.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Szombat reggel súlyos mínuszokra ébredhettek a nógrádiak is, volt ahol mínusz 10 fok alá süllyedt a hőmérséklet. A köpönyeg.hu előrejelzése szerint a nap további részében északnyugat, nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de estig még nem lesz csapadék. Késő estétől északnyugaton esőzés kezdődhet. A déli, délnyugati szél megélénkül, délutánra is csak 1 és 6 fok közé melegszik a levegő.

Fotó: met.hu

Havazás miatt vasárnapra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Nógrád megyére, mint írják 12 óra alatt akár 5 centimétert meghaladó friss hó is eshet.

Fotó: met.hu

Vasárnap hajnalban sokfelé várható csapadék: az ország nagy részén eső, de a kb. Budapest-Tiszafüred vonaltól északra havazás. Napközben csökken a csapadékhajlam, ekkor inkább szórványosan lehetnek csak gyenge esők, szitálás. Este aztán újabb csapadékhullám érkezik: ekkor a Dunától keletre várható kiadós csapadék: nagyrészt eső, de az Északi-középhegységben végig havazhat. Inkább csak estétől élénkülhet meg az északnyugatira forduló szél. A hőmérséklet 1 és 6 fok között változik – olvasható a köpönyeg.hu oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!