időjárás

2021.09.23. 07:47

Nyárias időre van kilátás Nógrádban, akár 27 fokig is melegedhet az idő

Csütörtök hajnalban még talaj-menti fagyok is előfordulhatnak, de szerencsére a hét hátralévő napjaiban melegszik az idő.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint csütörtökön a reggeli párafoltok feloszlása után napos, gomolyfelhős idő lesz. Zápor inkább csak eleinte az északkeleti tájakon fordulhat elő. A délnyugati szél napközben fokozatosan megélénkül. Reggel 2 és 12, délután 17 és 22 fok között alakul a hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat talaj-menti fagyra is figyelmeztet.

Pénteken délnyugaton többórás napsütés, máshol észak felől felhősödés várható. Északkeleten elszórtan alakul ki záporeső. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. 19 és 25 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Szombaton a többórás ragyogó napsütést csak egy délnyugat felől érkező fátyolfelhő-sáv zavarhatja. Eső sehol sem lesz. 20-27 fok között alakul a maximum, délen nyárias idő valószínű. Mérsékelt marad a délies légmozgás.

Vasárnap marad a nyárias idő sok napsütéssel és gomolyfelhőkkel. Esetleg a Nyugat-Dunántúlon fordulhat elő zápor, vagy zivatar. 20-27 fokos meleg ígérkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!