időjárás

2021.08.27. 07:35

Zivatar miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést Nógrádra, maximum 20 fokra számíthatunk

A hétvégén is hűvösebb időre kell számítani.

Nool

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

A köpönyeg.hu előrejelzése alapján péntektől már őszies napok jönnek, többször zivatarral és felhőszakadással együtt. Pénteken országosan reggelig délen és keleten még többfelé lesz eső, majd északnyugat felől csökken, egyben gomolyosodik a felhőzet. Délután elszórtan fordulnak elő záporok. Az északnyugati szél nagy területen lesz élénk. Reggel 12, délután 21 fok körül alakul a maximum hőmérséklet.

Fotó: köpönyeg.hu

A met.hu-n hozzátették: Délelőtt az ország nyugati kétharmadán már szakadozik, csökken a felhőzet, majd délután a frontális felhő- és csapadéksáv a keleti határt is elhagyja. Az ország nagy részén gomolyfelhők zavarják a napsütést, amelyekből záporok, néhol zivatarok alakulnak ki, nagyobb számban az északkeleti megyékben. A nyugatias szél többfelé lesz élénk napközben, zivatarok környezetében átmenetileg meg is erősödhet. A hőmérséklet kora délután 16 és 22, késő este 11 és 16 fok között valószínű.

Fotó: met.hu

Hidegfront okozhat rosszulléteket

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegek panaszai fokozódhatnak. Náluk mellkasi fájdalom, vérnyomás emelkedés jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!