időjárás

2021.06.01. 15:59

Erős UV-sugárzással veszi kezdetét a felmelegedés Nógrád megyében

Leginkább napos idő várható a következő néhány napban, viszont az erős UV-B sugárzás is jellemző lesz megyénkre.

Nool

Az Időkép előrejelzése szerint, folyamatosan egyre melegebb idő vár ránk a hét következő részében. A legmagasabb hőmérséklet 25 fok körül tetőzik majd, viszont megyszerte erős UV-B sugárzásra számíthatunk majd.

Fotó: időkép.hu

Mint írják szerdán a napos időszakok mellett ismét többször megnövekszik a gomolyfelhőzet, de számottevő csapadék nem várható. A keleti országrészben még élénk lesz az északi-északkeleti szél. Napközben 18-24 fokra van kilátás.

Csütörtökön is folytatódik a napos-gomolyfelhős idő. Országszerte keleten és északkeleten lehet több, nyugaton valamivel kevesebb felhő az égen, de számottevő csapadék sehol sem várható. Keleten az északi, nyugaton a déli-délkeleti szél élénkülhet meg. A legmelegebb órákban 20-25 fokot mérhetünk.

Pénteken és szombaton is napos-gomolyfelhős idő ígérkezik jelentős csapadék nélkül. Helyenként élénk lehet a légmozgás. Pénteken 22-27, szombaton már 23-28 fokra számíthatunk a legmelegebb órákban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!