időjárás

2021.05.04. 21:38

Villámlás és viharos szél kíséretében érkezik a zivatar Nógrád megyébe

Markáns hidegfront érkezik és sokfelé viharos szél, néhol zivatarveszély miatt is figyelmeztetéseket adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Nool

zivatar

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Szerdára viharos szél és zivatarveszély miatt Nógrád megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Elsődleges veszélyforrást a villámlás fogja jelenteni, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat. A legerősebb széllökések a 70 kilométer per órát is meghaladhatják.

Fotó: met.hu

Szerdán a reggeli óráktól északnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, így az északnyugati megyékben legfeljebb rövid időre süthet ki a nap, míg máshol többórás napsütés valószínű. Kora délutántól az érkező front mentén többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar, a csapadék a délkeleti megyéket csak az esti órákban érheti el. Élénk, olykor erős lesz a délnyugati szél, amit napközben már viharos lökések is kísérhetnek, a front érkezésével pedig északnyugatira fordul a légmozgás – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Fotó: met.hu

Csütörtök napközben már ismét nagyobbrészt felhős időre számíthatunk, inkább csak rövid napos időszakok várhatók. Elsősorban a Dunántúl nyugati felén fordulhat elő helyenként kisebb eső, zápor. A szél északnyugati, nyugati irányúról délnyugatira, délire fordul, nagy területen élénk, az északi megyékben többfelé erős lökések kísérik.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet általában 7 és 12 Celsius-fok között alakul, de a szélcsendesebb helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 18 és 25 fok között valószínű.

Csütörtök hajnalban 3-10 fok várható, délutánra pedig 13 és 19 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!