időjárás

2021.05.18. 07:44

Viharos szél kíséretében érkezik a zivatar Nógrád megyébe

Erős széllökések miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Nool

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Erős széllökések miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meterológiai Szolgálat több megyére, köztük Nógrádra.

Fotó: met.hu

- Lassan ereszt szorításából a többfelé kiadós csapadékot hozó ciklon, csapadékrendszere ma napközben északkelet felé szorul vissza, így ma északkeleten lesz tartósabban felhős, esős az idő, de napközben ott is egyre kevesebb helyen fog esni. Másutt a felhőátvonulások mellett több órára kisüt a nap. Nyugaton késő délutántól, estétől már erősebben is megnövekszik a felhőzet, és ott szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat. Az északnyugati, nyugati szél nagy területen erős lesz, többfelé lehetnek viharos erejű széllökések – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat facebook oldalán.

Hivatalos honlapjukon hozzátették: Az északnyugati, nyugati szelet a délelőtti, déli órákig nagy területen kísérhetik viharos széllökések. Köztük a legerősebbek meghaladhatják a 70 km/h-t (a magasabb helyeken akár a 80-90 km/h-t is). A délután második felétől kezdve a nyugati, délnyugati megyékben van esély zivatarok kialakulására, amelyeket lokálisan intenzív csapadék (10-20 mm), viharos széllökés (~ 60-70 km/h) és jégeső kísérhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!