időjárás

2021.04.14. 07:34

Szeszélyes április: újra havazott Nógrád megyében

Egy hullámzó hidegfront alakítja hazánk időjárását, van, ahol az esőt már a havazás váltotta fel.

Nool

Forrás: Beküldött fotó

Ahogyan arról nemrég mi is beszámoltunk, újra hűvösre fordult az időjárás. Kedd estére ismét fehérbe öltözött hazánk legmagasabb pontja.

Az elő webkamerán látszik, hogy szerda reggelre szinte teljesen beborította a hó a Kékest.

- Délutánig borult lesz az ég, majd a délnyugati, nyugati tájakon felszakadozhat a felhőzet. Fokozatosan gyengül a csapadékzóna, délutánra egyre nagyobb területen megszűnik a vegyes halmazállapotú csapadék, ezt követően elszórtan záporok alakulnak ki. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúl legnagyobb részén és a Zempléni-hegység körül viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul, a nyugati, délnyugati megyékben a magasabb értékekkel. Késő estére 1 és 6 fok közé csökken a hőmérséklet. – írja az Országos Meterológiai Szolgálat.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Sziasztok! Jó reggelt!

Nem, nem tréfa a cím, ugyanis az éjszakai órákban hegyeinkben és környékükön havazott, így ott...

Ahogyan arról mi is írtunk, a Bakonyban 13 munkagép dolgozik rotációban a közútkezelőnél, a sűrű havazás miatt. Magyar Közút Nonprofit Zrt. osztályvezetője hozzátette: Éjszaka és reggel a Bakony mellett az Északi Középhegység magasabban fekvő területein, a Bükkben és a Mátrában is havazhat.

A havazás, az éjszaka folyamán Nógrád megye több településére el is eljutott. Szerda reggelre több helyen fehérbe öltöztek a közterek.

Fotó: Beküldött fotó

Az Útinform tájokoztatása szerint az ország nagy részén szemerkél, vagy esik az eső. A Dunántúl egyes területein, illetve az északi országrészben elszórtan szállingózik a hó. A gyorsforgalmi utak, a fő- és a mellékutak jellemzően vizesek, de a magasabban fekvő területeken a Pilisben, a Bakonyban, a Mátrában, a Bükkben a korábban leesett hó és az alacsony hőmérséklet miatt télies útviszonyokra lehet számítani az alsóbbrendű utakon.

A megyehatáron belül azonban eddig nem tudunk balesetről.

A népi mondásnak megfelelően, valóban elég szeszélyes az idei év áprilisa: nemrég, egy váratlan jégeső csapott le a nógrádi megyszékhelyre. Továbbra is várjuk olvasóink tapasztalatait, beszámolóit is a témában. Írd meg a [email protected] mailcímre, hogy másokkal is megoszthassuk azt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!