időjárás

2020.10.12. 17:45

Nagy mennyiségű eső miatt adtak ki másodfokú riasztást Nógrád megyére

A nagymértékű csapadék miatt keddre Nógrád megye egész területére másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológia Szolgálat.

Nool

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, kedden több mint 30 mm csapadék is hullhat megyénk területén.

A met.hu tájékoztatója szerint, kedden a csapadékzóna kelet, délkelet felől éri el hazánkat, főként a keleti, északkeleti és északnyugati tájakon kiadós esőzést okozva. Kedd estig a keleti tájakon és északnyugaton jellemzően 20 mm-t meghaladó mennyiség eshet, északkeleten lesz a legtöbb csapadék, ott 24 óra alatt 30 mm-t meghaladó mennyiség is eshet területi átlagban.

Fotó: met.hu

A várható időjárásra tekintettel a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is felhívta a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemek és létfontosságú rendszerelemek üzemeltetőinek figyelmét, ugyanis az intenzív esőzés a megszokottnál nagyobb terhelést jelenthet az üzemekben alkalmazott technológiákra, valamint az üzemi technológiát kiszolgáló közmű-hálózatra.

Hozzátették: hasonlóan számolni kell a veszélyes áruk szállítása során fellépő zavarokra, illetve a közmű-szolgáltatóknál és a kritikus infrastruktúrát üzemeltetőknél esetlegesen fellépő problémákra is.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes közleménye itt olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!