NAV

2024.04.13. 14:15

Fontos határidő: már csak néhány napja van a gépjárműadó befizetésére!

Közeleg a határidő: ha még nem tette meg, most még befizetheti a gépjárműadót. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága tájékoztatása szerint az adózóknak április 15-én éjfélig van lehetőségük teljesíteni ezt a kötelezettséget.

Nool.hu

Ne feledd: hétfőig van időd rendezni a gépjárműadót!

Forrás: Shutterstock

Az adóhivatal nógrádi munkatársainak tájékoztatása szerint a legegyszerűbben az elektronikus tárhelyre kapott határozatokban szereplő linkre kattintva vagy a NAV applikációjában, a NAV-Mobilban fizethető be az adó. A pénzforgalmi számla nyitására kötelezettek átutalással rendezhetik a befizetést. Az utalások a NAV belföldi gépjárműadó-bevételi számlájára (10032000-01079160) történhetnek, ahol fontos az adószám vagy az adóazonosító jel megadása az utalási közleményben.

Gépjárműadó befizetése részletfizetési lehetőséggel

Az adózók számára biztosított részletfizetési lehetőség keretében az adót maximum öt egyenlő részletben lehet megfizetni június 30-ig. A gépjárműadóra automatikusan járó öthavi pótlékmentes részletfizetést magánszemélyek és egyéni vállalkozók vehetik igénybe. A likviditással küzdő gazdálkodó szervezetek – a törvényi feltételek fennállása esetén – részletfizetést, fizetéshalasztást kérhetnek.

Gyors és egyszerű befizetés

A gépjárműadó befizetése a NAV-Mobil Gépjárműadó menüpontjában, valamint a NAV Ügyintéző felületén, az Ügyfélportálon (ÜPO) is elvégezhető. A NAV-Mobil alkalmazás letölthető a Google Play és az App Store kínálatából, ahol fontos a legfrissebb verzió használata a zökkenőmentes működés érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!