Vélemény

2024.03.17. 14:49

Megoszlik a nógrádi olvasók véleménye: pro és kontra a Temuról

Valószínűleg már mindenki hallott a Temu elnevezésű kínai online piactérről. Nevetséges áraikkal nyerik meg maguknak a vásárlókat és ugyanezzel a módszerrel szorítják háttérbe versenytársaikat. Az általuk kínált termékek skálája szinte végtelen, a nógrádiak véleménye pedig igen vegyes portékáikkal és a vásárlási tapasztalatokkal kapcsolatban.

Gulyás Edina

Megérkezett a csomag

Forrás: Nool.hu illusztráció

Fotó: Hüvösi Csaba

Ki ne hallott volna az elmúlt időszak legújabb online piacteréről, a Temuról. A rámenős kínai webshop tolakodó reklámjaival tolja mindenki arcába a miniatűr árait. Azonban módszereik némileg megkérdőjelezhetők. 

A Temu tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat

Talán nem véletlen, hogy versenyfelügyeleti eljárást indít a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Temu online piactér európai működtetőjével, a Whaleco Technology Limiteddel szemben. A GVH az elmúlt hetekben több bejelentést is kapott a platform intenzív kereskedelmi gyakorlatával kapcsolatban. A GVH vizsgálói értékelték a beadványokban foglaltakat, információgyűjtést végeztek, és ez alapján a nemzeti versenyhatóság versenyfelügyeleti eljárást indít, ugyanis a Temut működtető vállalkozás vélhetően tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat és megtéveszti a fogyasztókat – írtuk meg a minap.

Íme olvasóink tapasztaltai a Temuról

Kíváncsiak voltunk a nógrádiak véleményére is a webshoppal kapcsolatban. Arra a kérdésre, hogy milyen tapasztalatik vannak a TEMU-ról, illetve mit rendeltek legutóbb, igen változatos válaszokat adtak olvasóink. Egyikük arról számolt be, hogy maximálisan elégedett az oldallal, ahonnan már többször rendelt és minden termék megfelelt a várakozásainak. A csomagja egy héten belül megérkezett. Egy másik bejegyzésben szintén pozitív tapasztalatokról ír a hozzászóló: „Hetente több alkalommal is vásárolok az online áruházból, eddig mindig minden rendben és gyorsan megérkezett.” 

Egy harmadik hozzászólásból kiderül, hogy olvasónk mindennel elégedett, egy-két hét alatt kézhez kapja a megvásárolt termékeket, amelyek minőségében sem talál kifogást. Mint mondta, a ruhák anyaga is a várakozásoknak megfelelő. Ezzel szemben vannak, akik negatív tapasztalatokról számoltak be. Többen nehezményezték, hogy az oldalon csak bankkártyával lehet fizetni. Sokan emiatt nem vásárolnak az oldalról. Mások kínai gyerekmunkát és bűnözést emlegettek. Akadt olyan hozzászólás is, ami az oldal erőszakosságát említi: „nagyon rámenősek, egyszer rendeltem tőlük, azóta is üldöznek az üzeneteikkel és a kihagyhatatlan ajánlataikkal bombáznak”.

Már a légi forgalomban is zavarokat okoz a Temu

A vásárlókon és a versenytársakon kívül is vannak, akik nem nézik jó szemmel a kínai e-kereskelmi óriásokat. Az általuk diktált tempót ugyanis a légi árufuvarozók már nem bírják követni, a globális cargó fogalom kapacitásainak harmadát köti le a filléres fast fashion termékek célba juttatása – írja a Világgazdaság. A Temu ráadásul sokkal fontosabb ágazatok elől viszik el a szállítókapacitásokat. Ez a helyzet nem tartható fenn sokáig.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!