Rendezvény

2024.03.01. 07:34

Bemutatták a bujáki feldolgozó manufaktúra működését (fotók)

Szakmai tapasztalatátadó- és kapcsolatépítő roadshow-t tartottak a településen a napokban.

Nagy Orsolya

A rendezvénnyel kapcsolatban Borbély Gábor, a falu polgármestere úgy fogalmazott, hogy bemutatókkal és előadásokkal várták az érdeklődők, emellett a helyi önkormányzat által a Gazdaságélénkítő Programban létrehozott, Kézműves zöldség-gyümölcsfeldolgozó manufaktúra megvalósításának körülményeiről is hallhattak beszámolót a jelenlévők. Bemutatták, hogyan jött létre a manufaktúra, de annak működéséréről is tájékoztatták a megjelenteket.

Hozzátette: a roadshow a tavalyi évben indult útnak és minden településen tartanak rendezvényt, ahol megvalósítottak ezt beruházást a programnak köszönhetően.

Borbély Gábor arra is kitért, hogy a manufaktúra még 2022-ben indult el és két új munkahelyet is teremtett, de a tavalyi év volt az, amikor sikereket értek el. Az üzemben készítenek egyebek mellett alma- és szilvalekvárt, de savanyúságokat is, így például uborkát, paprikát, illetve céklát és csalamádét is. Arra törekednek, hogy folyamatosan bővítsék a kínálatot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!