Kitüntetés

2024.02.27. 06:50

Jégkárt mérsékelt a szalmatercsi generátorkezelő: díjjal ismerték el áldozatos munkáját

Gácsi Mihályné, Marika néni szalmatercsi lakos, Nógrád vármegye jégkármérséklő-rendszer generátorkezelője vehetett át oklevelet a napokban Dunaharasztiban lelkiismeretes munkájának elismeréseképpen.

Sipos Nina Vivien

Gácsi Mihályné, Marika néni elismerést vehetett át a napokban

Forrás: Beküldött fotó

2023-ban is védte a jégkároktól a mezőgazdasági, lakossági közületi értékeket a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által üzemeltetett országos jégkármérséklő-rendszer.

A NAK által működtetett rendszer az ország 986 pontjáról juttat ezüst-joditot a felhőkbe. A generátorokat 2023-ban az április 15. és 
szeptember 30. közötti védekezési szezonban kilencvenhat napon kellett összesen bekapcsolni, az eredmények pedig magukért beszélnek, hiszen sokkal kevesebb hektárra jelentettek be jégkárt a tavalyi évben a gazdálkodók, mint 2017-ben, amikor még nem működött a rendszer.

Elismerik a generátorkezelők munkáját

A működés alapköveinek számítanak a generátorkezelők, sőt, évről évre bizonyítják rátermettségüket, hiszen nap mint nap készenlétben állnak és gyorsan reagálnak a kiadott riasztásokra. Megyei szinten a legjobban teljesítők Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkártól, valamint Győrffy Balázstól, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöktől vehettek át elismerést a napokban Dunaharasztiban.

Szalmatercs község a Facebook-oldalán tette közzé, hogy az országos jégkármérséklő-rendszer Nógrád vármegyei legjobb generátorkezelője a 2023-as esztendőben Gácsi Mihályné, Marika néni lett.

– Megpróbáltam alaposan, pontosan teljesíteni a feladataimat, és nagy odafigyeléssel, gyorsan reagálva be- és kikapcsolni a generátort, amikor a riasztásokról értesültem – nyilatkozott portálunknak Gácsi Mihályné, hozzátéve: – Hatalmas meglepetés volt számomra, hogy elismerték a munkámat, de nagyon jól esett ez a kitüntetés. A jövőben is igyekszem ugyanilyen lelkesedéssel, lelkiismeretesen végezni majd a munkámat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!