Gazdaság

2024.01.17. 20:20

Magyarázatot adott a Bumchun a sajtóban terjedő hírekre

Az iparágban tapasztalható megtorpanás a Bumchun salgótarjáni gyárát is érinti – közölte a cég szerdán este közösségi oldalán. Mutatjuk a további részleteket!

Lászlók Judit

Sötét fellegek jelentek meg a Bumchun Precision Hungary Kft. salgótarjáni gyára felettt

Forrás: Nool.hu

Fotó: L.B.

A sajtóban megjelent hírek szerint a salgótarjáni székhelyű Bumchun Precision Hungary Kft. 60 fős létszámleépítést hajtott végre. Mint arról portálunkon beszámoltunk: a megjelent hírekkel kapcsolatosan a Nemzetgazdasági Minisztérium azonnal megkezdte az ügy kivizsgálását. A közleményben úgy fogalmaztak: „a rendelkezésre álló ismeretek szerint a létszám csökkentésére átmeneti termeléscsökkenés miatt került sor, és tavasszal mind a létszám, mind pedig a termelés szintje visszaállhat a korábban megszokottra. Minden további információról a minisztérium tájékoztatni fogja a közvéleményt.”

A Bumchun a sajtóban terjedő hírekre szerda este közösségi oldalán egy sajtóközleményben reagált, amelyet teljes egészében közlünk: 

„A Bumchun Precision Hungary Kft. 2020-ban kezdte meg akkumulátor cella fedlap gyártási tevékenységét a salgótarjáni ipari parkban 55 fős létszámmal. A foglalkoztatottak száma azóta több mint tizenháromszorosára nőtt. Az országos sajtóban megjelent hírek tisztázása érdekében, miszerint a cég a magyar munkaerőt vietnámi vendégmunkásokra cseréli, az alábbi információt kívánjuk a nyilvánossággal megosztani.

A Salgótarjánban működő Bumchun Precision Hungary Kft. megalakulása óta folyamatosan bővítette létszámát, mára Nógrád vármegye egyik legnagyobb foglalkoztatójává vált. A cég a salgótarjáni üzemét több ütemben, folyamatosan fejlesztette.

A növekvő munkaerőigény kielégítése céljából 2023. március hónaptól foglalkoztatunk harmadik országbeli munkatársakat is, minősített kölcsönző cégeken keresztül. A tavaly év végi szabadságolásokból, betegségből adódó hiányzások miatt megnövekedett létszámigény jelentkezett, amelyet munkaerő kölcsönző cégek munkatársainak bevonásával kezeltünk a szükséges termelési volumen fenntartása érdekeben.

Mindemellett az autóiparban tapasztalható megtorpanás az általunk gyártott termék iránti keresletet is érinti, megrendelésünk más járműipari beszállítókhoz hasonlóan nem növekedett, így átmenetileg a decemberben bevont létszám csökkentésére kényszerültünk. Az elmúlt hetekben kilépő dolgozók közül valamennyi belső alkalmazott saját elhatározásból vagy közös megegyezéssel hagyta el cégünket. A bérelt munkatársak közül a koreai vezetés a további feladatok végzésére a megbízható, jobban teljesítő munkaerőt tartotta meg. A kiléptetett bérelt dolgozók között magyar, vietnámi, kirgiz, ukrán munkatárs egyaránt szerepel.

Termelő tevékenységünk végzése folyamatos. A HIPA által biztosított beruházásösztönző támogatás miatt vállalt kötelezettségek teljesítését semmi sem veszélyezteti. Jelenlegi létszámunk 742 fő, döntő hányaduk magyar, Salgótarjánban vagy a környéken élő munkatárs. A magyar állam felé tett vállalásunkat foglalkoztatás tekintetében jelentősen túlteljesítjük.

Társaságunk újabb beruházásokat tervez a már megvásárolt szomszédos ingatlanon, ahol további munkahelyeket teremt. Alapelvünk, hogy a cégünknél közvetlenül foglalkoztatott magyar dolgozók számát növeljük a lehető legnagyobb mértékben. A későbbiekben is törekszünk a helyiek számára biztosítani munkahelyeket, hozzájárulva Salgótarján és térsége fejlődéséhez, az itt élők boldogulásához.

Mindemellett társadalmi felelősséget vállalunk a környezetbarát közlekedés fejlesztésében a fenntartható gazdasági növekedés biztosítása érdekében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!