Vizsgálat

2024.01.17. 15:38

A minisztérium kivizsgálja a tarjáni Bumchunnál kialakult helyzetet

A sajtóban megjelent hírek szerint a salgótarjáni székhelyű Bumchun Precision Hungary Kft. 60 fős létszámleépítést hajtott végre. A megjelent hírekkel kapcsolatosan a Nemzetgazdasági Minisztérium azonnal megkezdte az ügy kivizsgálását – jelentette be szerdai közleményében az NGM.

Nool.hu

A rendelkezésre álló ismeretek szerint a létszám csökkentése átmeneti termeléscsökkenés miatt történt, és tavasszal mind a létszám, mind pedig a termelés szintje visszaállhat a korábban megszokottra. Minden további információról a minisztérium tájékoztatni fogja a közvéleményt – ígérte az NGM.

A Nemzetgazdasági Minisztérium hangsúlyozza, hogy a magyar munkaerő az első, ezért az Országgyűlés minden eddiginél szigorúbb idegenrendészeti törvényt fogadott el. Hazánkban csak a magyar állam által meghatározott célból, jogcímen és feltételek teljesülése, valamint az állam ilyen döntése esetén lehet átmenetileg tartózkodni és munkát vállalni.

A Nemzetgazdasági Minisztérium felhívja minden érintett szereplő figyelmét, hogy a kormány megvédi a magyar családokat és a magyar munkahelyeket, ezért a jogszabályok értelmében külföldi munkaerő alkalmazása kizárólag akkor történhet meg, ha magyar munkaerővel már nem tölthetők be az üres álláshelyek – hangsúlyozta a közlemény.

A kidolgozás és elfogadás alatt álló, az új idegenrendészeti törvény végrehajtásához kapcsolódó jogszabályok a hasonló helyzeteket a jövőben szigorúan büntetni fogják – figyelmeztet az NGM.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!