Bejelentés

2024.01.19. 08:16

Komoly változások várhatóak a rétsági ipari parkban

Egy cég még hamarosan teljesen felszámolja üzemegységét a rétsági ipari parkban, míg egy másik vállalkozás új munkahelyeket teremthet ugyanott – hangzott el nemrégiben a város polgármesterének a tájékoztatóján.

Hegedűs Henrik

Mezőfi Zoltán a retsag.net internetes portálon január első napjaiban számolt be az önkormányzat legutóbbi testületi ülésén született döntésekről, illetve a nyugat-nógrádi megyeszékhelyet érintő fontos fejleményekről. 

Ezek sorában megemlítette a település déli határában található ipari parkban a közeljövőben bekövetkező változásokat. Kifejtette: az egyik, már hosszabb ideje működő cég bejelentette, hogy teljes mértékben megszünteti rétsági telephelyét, és ezt már a járási munkaügyi központ kirendeltsége felé is közölte. A dolgozói körökből érkezett visszajelzések szerint a gyár vezetése teljesen korrekten viszonyult a munkavállalókhoz, ám az anyavállalat határozata szerint Magyarország egész területéről kivonulnak, tehát döntésük végleges.

A polgármester ugyanakkor hozzátette: örömhír is érkezett hozzájuk, mondván Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentéséből tudják, hogy a dél-koreai tulajdonú Hanon Systems 43 milliárd forintos beruházással 250 munkahelyet teremt Székesfehérváron, Pécsett és Rétságon. Mivel a Hanon már rendelkezik az ipari parkban érdekeltséggel, vélhetően ez az üzem bővítését takarhatja, és az önkormányzatnál kíváncsian várják, hogy a kormányzat a beruházással kapcsolatban milyen részletekkel szolgál majd a közeljövőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!