Beruházás

2023.10.06. 17:28

Nincs megállás: 222 millió forintból fejlesztik tovább az ipari parkot Bercelen

Bercel önkormányzata a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz programban kicsivel több mint 222 millió forintot nyert el az ipari park területének a további fejlesztésére. Az összegből egy ipari csarnokot és egy kamionparkolót létesítenek, valamint az ipari terület áramellátottságának a növelését fogják megvalósítani.

Lászlók Judit

Ünnepélyesen is elhelyezték az ipari csarnok alapkövét

Forrás: Beküldött fotó

A beruházás projektnyitó rendezvényét szerdán tartották meg az ipari park területén, az esemény végén pedig a résztvevők elhelyezték az ipar csarnok alapkövét is. 

Az eseményen Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy Bercelen, mint mikrotérségi központban az elmúlt években különböző forrásokból több fejlesztés is lezajlott. Közéjük tartozik a bölcsőde építése, illetve korszerűsítettek több kül-és belterületi utat is, valamint fejlesztették az ipari parkot és a fogorvosi rendelőt is. Ezek által pedig a település még élhetőbbé vált. Ebben a nehéz gazdasági helyzetben szükség van ezekre a beruházásokra. 

Batta Tibor, a település polgármestere is köszöntőt mondott

– Bercel önkormányzata a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban 222,58 millió forintot nyert el az ipari park területének további fejlesztésére. Ebből az összegből megépül egy ipari csarnok, amely a terület kiszolgálásához karbantartási, és javítási tevékenységének az elvégzéséhez szükséges infrastrukturális alapokat adja az önkormányzat számára. Ezen kívül létesül egy öt férőhelyes kamionparkoló, amely szintén az ipari területen tevékenykedők kiszolgálását segíti elő. A projekt során továbbá az ipari terület áramellátottságának a növelése is meg fog történni, amellyel szeretnénk még vonzóbbá tenni a cégek számára az ipari parkot – fogalmazott a polgármester. Hozzátette: amennyiben minden a tervek szerint halad, úgy az ipari csarnok és a kamionparkoló munkálatai október közepén elkezdődhetnek, és a kivitelező még a tél beállta előtt megvalósíthatná azokat. Az elektromos áram fejlesztése várhatóan jövő év közepére készülhet el. Ez jelenleg a kapacitásfelmérés és a tervezés időszakában van, a kivitelezési munkálatok előreláthatólag tavasszal kezdődhetnek majd el.

Többen is érdeklődnek az ipari park iránt

– Jelentős kapacitással bíró autóiparban érdekelt cégek kerestek meg bennünket. Azonban a képviselő-testületnek, illetve szerintem szűkebb hazánk vezetésnek is az a célja, hogy Nógrád vármegyét a természeti értékeinél fogva megtartsuk olyannak, amilyen. Ezért a vegyipari beruházásoktól mi el szeretnénk zárkózni. Éppen ezért olyan autóipari konglomerátumok megkereséseit fogadtuk el, amelyek biztosítottak arról, hogy sem akkumulátor, sem pedig más vegyipari technológiát nem szeretnének a településre hozni – mondta el Batta Tibor, aki szerint a jövőben mechanikai- és elektronikai alkatrészek gyártása történne Bercelen, amelyekkel kapcsolatban már előrehaladott tárgyalásokat folytatnak. Hangsúlyozta továbbá: amennyiben egyik fél sem lép vissza, úgy várhatóan decemberben szerződést is köthetnek. 

Batta Tibor végül kitért arra is: fontosnak tartják, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben új munkahelyeket teremtsenek és elsősorban a település lakóinak, valamint a környékbeliek számára helyben tudjanak munkát biztosítani.

Az esemény végén ünnepélyesen is elhelyezték az ipari csarnok alapkövét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!