Beruházás

2023.10.21. 13:58

Jégkrémipari termékeket előállító gyár épülhet Balassagyarmaton

Balassagyarmat képviselő-testülete nemrégiben újabb iparterületi ingatlan hasznosításáról döntött: édes- és jégkrémipari termékeket előállító gyár épülhet a városban.

Lukács Zsófia

– A testület egybehangzó döntése alapján adásvételi szerződést kötöttünk a Czaga Műszaki Fejlesztő Kft.-vel a Szügyi úti déli iparterületen megvalósítandó élelmiszeripari és logisztikai központ megépítéséről. Az öthektáros területen legkésőbb 2025 év végéig kell megkezdeni a termelést. Az önkormányzat bruttó 126,7 millió forint fejlesztési forráshoz jutott az értékesítéssel – számolt be róla Csach Gábor polgármester.

Egy stabil háttérrel rendelkező vállalat édesipari gyárat kíván felépíteni, amely termékeit a jégkrémipar részére szállítja exportra. –Az újabb fejlesztés nem jelent veszélyes tevékenységet, a gyártott termékek sem veszélyesek, nem akkumulátor, nem veszélyes technológia, hanem építőipar, logisztika és élelmiszergyártás – hangsúlyozta a polgármester.

Ostyalapokat és fánkokat is gyárthatnak

Czaga Ferenc, a befektető vállalat ügyvezetője portálunk érdeklődésére elmondta, hogy többek között kekszek, ostyalapok, gabonapelyhek, csoki fánkok, dekorációs szórások gyártása indulhat majd meg . – Ebben a jelenlegi kiszámíthatatlan világgazdasági helyzetben az édesiparban nem lesz könnyű dolgunk, de a tervezett kétéves megvalósulási időt követően 60 munkavállalóval tervezünk, fokozatosan növelve a létszámot – ismertette az ügyvezető.

Hangsúlyozta, hogy azért esett Balassagyarmatra a választás, mert a város jó fogadókészséggel bír, politikailag stabil és a vonzáskörzet munkaerőpiaca is meghatározó.

Csach Gábor a város jelenlegi beruházásairól hozzátette, hogy a tavaly átadott 21 hektáros déli iparterület fejlesztésnek ez a második beruházása, korábban egy építőipari acélszerkezet gyártó cég vett bérbe két hektárt. – A nyugati iparterületen egy új, szintén építőipari cég építi új telephelyét. Városunk gazdasági helyzete talpra állt, a helyi adóbevételünk idén jelentősen meg fogja haladni a Covid-járvány előtti csúcsév, azaz 2019 számait – fogalmazott a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!