Támogatás

2023.02.25. 10:47

Helyi termelőknek biztosítanak lehetőséget a bemutatkozásra Bátonyterenyén

Helyi termelőknek biztosít bemutatkozási lehetőséget az a rendezvénysorozat, amit a bátonyterenyei önkormányzat pályázati támogatással valósít meg.

Gulyás Edina

A szappankészítés rejtelmeivel ismerkedhettek legutóbb az érdeklődők

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

Korábban a sajt, a napokban a szappankészítés rejtelmeibe nyerhettek betekintést az érdeklődők, akik áprilisban újabb helyi vállalkozással ismerkedhetnek meg.  A bátonyterenyei önkormányzat a Nógrádi Szabad Vállalkozási Zóna helyi foglalkoztatási paktum keretein belül szervez három alkalomból álló programsorozatot. A projekt egyik célja a helyi vállalkozások és termelők támogatása. A rendezvények bemutatkozási lehetőséget biztosítanak a Bátonyterenyén, vagy annak környékén élő gazdálkodóknak, kézműveseknek. Egyúttal arra ösztönzik az érdeklődőket, hogy a térségben előállított termékeket vásároljanak és fogyasszanak. 

– A programsorozat első állomását tavaly az Ady Endre Művelődési Központban tartottuk. Akkor egy környékbeli sajtkészítő családi vállalkozással ismerkedhettek meg az ide látogatók. A tehén és kecsketejből gyártott tejtermékek előállításáról szóló előadást követően meg is kóstolhatták a finomságokat az érdeklődők – tájékoztatott Bakóné Dávid Judit, a paktumiroda vezetője, hozzátéve: – A napokban pedig egy bátonyterenyei szappankészítő mutatta be termékeit és azok elkészítésének menetét a város középiskolájában. 

Mint mondta, a kézműves, kecsketejből készült szappanok megalkotásának lépéseit a gyakorlatban is kipróbálhatták a diákok, valamint arról is hallhattak, hogyan lehet megőrizni a bőr egészségét és kezelni a különféle bőrproblémákat. A bemutatónak pályaorientációs hatása is volt, hiszen a tanulók bepillantást nyertek egy vállalkozás felépítésébe, beindításába is. 

– Terveink szerint a következő, egyben utolsó ilyen programot áprilisban tartjuk, újabb lehetőséget biztosítva egy helyi termelőnek a bemutatkozásra – ismertette Bakóné Dávid Judit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!