Támogatás

2023.01.10. 11:50

Egymilliárd forint rezsitámogatás érkezik a kelet-nógrádi önkormányzatokhoz

A kormány fontosnak tartotta, hogy a 10 ezer alatti lakosságszámú települések is részesüljenek a támogatásban.

N.O.

Közel egymilliárd forint rezsitámogatást kapnak a térség önkormányzatai a kormánytól – jelentette be Becsó Zsolt, Kelet-Nógrád országgyűlési képviselője a közösségi oldalán.

Mint arról korábban beszámoltunk: Salgótarján több mint 428,2 millió forintot, míg Bátonyterenye csaknem 75 millió forintot kapott Kelet-Nógrádban. 

Becsó Zsolt portálunk érdeklődésére elmondta, hogy a kormány fontosnak tartotta, hogy a 10 ezer alatti lakosságszámú települések is részesüljenek a támogatásban.

– A most kapott összeg meghaladja a 400 millió forintot. A kis települések esetében nem volt olyan tárgyalás, mint a városoknál, adatlapokat kértek be és normatív alapon határozták meg a támogatás mértékét – közölte Becsó Zsolt.

Hozzátette: volt ugyanakkor néhány település Kelet-Nógrádban, amelyek első körben még nem kaptak ilyen jellegű segítséget.

A képviselő arra is kitért, hogy szűkebb hazánkban már megszületett a TOP Plusz pályázat eredményeinek döntő része, sok helyen pedig már az előkészítő munkálatok is zajlanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!