Devizák

2023.01.12. 20:36

Dollárban is fizethetünk adót Szécsényben

A település önkormányzata a minap a város honlapján tett közzé egy felhívást a helyi iparűzési adóról. A közlemény szerint Szécsényben akár dollárban is fizethető az adó.

Lászlók Judit

A közlemény szerint ez év január 1-jétől a helyi iparűzési adó devizában történő megfizetéséről szóló kormányrendelet alapján a helyi iparűzési adót euró vagy amerikai dollár devizanemben is megfizethetik az adózók. Mint írták, az adózó az esedékessé váló helyi iparűzési adóelőleg és helyi iparűzési adó fizetési kötelezettségét átutalással is teljesítheti. 

– Az új szabály egyszerűsítést jelent azoknak a cégeknek, amelyeknek bevétele részben vagy teljes egészében devizában érkezik be. A kormányrendelet által biztosított új lehetőség – elsősorban az említett cégek számára – megkönnyíti az önkormányzatok felé teljesítendő helyi iparűzési adó befizetését – olvasható a hirdetményben.

A közleményben egyebek mellett arra is felhívják a figyelmet, hogy a devizában megfizetett helyi iparűzési adó megfizetésének napja az erre vonatkozó kormányrendelet alapján az önkormányzat helyi iparűzési adó befizetésére szolgáló beszedési számláján való jóváírás napja, azaz az ilyen jellegű utalást célszerű majd néhány nappal hamarabb indítani. 

Hozzátették: a forintban történő helyi iparűzési adószámla változatlan, itt közvetlenül is utalhatnak forintban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!