Fejlesztések

2022.02.07. 16:35

Óceánjáró luxushajókhoz gyártanak majd berendezéseket a salgótarjáni fehér üzemben

Óceánjáró luxushajókon alkalmazandó hulladékmegsemmisítő és szennyvízkezelő berendezéseket, valamint gyógyszeripari felhasználásra készülő berendezéseket gyártanak majd a salgótarjáni székhelyű cég újonnan létesülő fehér üzemében. A beruházás 2023 szeptemberére készülhet el a tervek szerint.

Nool

Forrás: Járműipar.hu

A megfelelően elkülönített, tiszta gyártástechnológiát biztosító fehér üzem létrehozására 311,17 millió forintot nyert el a cég európai uniós és hazai forrásból – írja weboldalán a Járműipar.hu.

A fejlesztés célja két fő szegmensből áll, egyik terület lesz az óceánjáró luxushajóra történő komplett hulladékmegsemmisítő és szennyvízkezelő berendezések gyártása, míg másik a nyomástartó berendezések gyógyszeripari felhasználása.Folyamatosan növekednek a minőségi elvárásokA hírportál arról is beszámolt, hogy a cég a projekt keretében a már meglévő 1035 négyzetméteres gyártócsarnokot alakítja át fehér üzemmé. A csarnokban jelenleg nincs semmiféle szellőztető rendszer, a nyílászárók állapota is jelentősen leromlott, így fennáll a porszennyeződés lehetősége. Az üzemcsarnok eddig szénacél gyártóterületként funkcionált, ezért a falak, a mennyezet és a padló is erősen ferrit szennyezett. A gyógyszeripari és vegyipari tartályok, valamint a komplett hulladékmegsemmisítő és szennyvízkezelő berendezések túlnyomó részt nemesacél alapanyagokat feltételező gyártástechnológiájával kapcsolatban folyamatosan nőnek a minőségi elvárások.Másfél évet vehet igénybe a beruházás megvalósításaA salgótarjáni cég a tervek szerint mindamellett, hogy átalakítja a meglévő gyártócsarnokot, beszerez egy nagyméretű, korrózióálló, készülékkarimák, hőcserélő csőfalak megmunkálására és fúrására alkalmas berendezést is. A fehér üzem előreláthatólag 2023 szeptemberére készül majd el, ezzel a beruházással a Pirazol Kft. megfelelően elkülönített, tiszta gyártástechnológiát biztosít majd. 

Információk a cégről – A salgótarjáni székhelyű Pirazol Kft. jelenleg 67 embert foglalkoztat. Tevékenységét tekintve olaj- és vegyipari nyomástartó készülékek, valamint általános és veszélyes anyagokat tároló tartályok, gépek és berendezések gyártásával, telepítésével, szerelésével foglalkozik. A társaság  nem végleges 2021. évi árbevétele 1,78 milliárd forint volt, a megelőző évben 1,79 milliárd. Szintén nem végleges adat szerint a múlt évi nyeresége elérte a 200 millió forintot a 2020-as 175 millió forint után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!