Természetvédelem

2024.02.18. 16:14

Előadássorozatot tartottak a nemzeti park szakemberei Pásztón a nógrádi értékekről

Múlt év novemberében a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnázium szaktanárai és diákjai felkérésére a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Nógrádi Tájegysége hagyományteremtő előadássorozatot indított a városban.

Nagy érdeklődés kísérte a természeti értékekről és megóvásuk lehetőségeiről szóló sorozatot

Forrás: BNPI

Az elmúlt hónapokban természetvédelmi őrök tartottak előadásokat, több témakörben is – írja honlapján a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság. Az érdeklődők nagyragadozók Nógrádban, a Palócföld rovarvilága anno és napjainkban, madarak a nógrádi tájakon; kétéltűek Pásztó térségében címmel hallhattak elődást.

A rendezvénynek a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnázium Tittel Pál Kollégiuma adott otthont. A diákok és tanárok minden egyes alkalommal meleg teával és süteményekkel várták a hallgatóságot. A bemutatókat nagy érdeklődés övezte és számos felkérés követte a jövőbeli előadásokra vonatkozóan.

Az előadássorozatot Harmos Krisztián tájegységvezető zárta le a Kétéltűek Pásztó térségében című prezentációjával. A Nógrádi Tájegység vezetője a tőle megszokott szakmai jártassággal, hatékony figyelemfelkeltéssel és humorérzékkel fűszerezve tartotta meg beszámolóját. A kétéltűek általános bemutatása mellett a Pásztó környékén előforduló fajokat veszélyeztető tényezőkről adott tájékoztatást – írja a www.bnpi.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!