Vetélkedő

2024.05.23. 10:39

Szerencse bűvöletében forgott a Mázlikerék Szécsénkén

Közösségépítő szándékkal szervezték meg a napokban a közismert televíziós játék mintájára a Mázlikerék vetélkedőjét Szécsénkén.

Hegedűs Henrik

A Técsői Móricz Kálmán Művelődési Ház nagytermében összesen hat játékosnak, csapatnak adódott lehetősége, hogy a szerencse bűvöletébe essen. Egyszerre három mázlista volt porondon, és három feladvány által dőlt el, ki mellé szegődik Fortuna istenasszony. Az első témakörben állatolimpia szerepelt, a „Sok lúd disznót győz” megfejtésért, a szárnyasok szándékosan kerültek előtérbe, hiszen a falu védőszentje Szent Márton, illetve a többi feladat is ilyen-olyan mértékben kötődött Szécsénkéhez.

A közönség is bekapcsolódhatott a vetélkedő menetébe (Beküldött fotó)

A szerencse forgandó

A komótosan forgó kerék menet közben hozott fordulatokat, okozott például szomorúságot, a csőd vitt el sok értékes pontot, és a szerencsefaktoron túl a vállalkozókedv, a leleményesség, a bátorság és az ügyesség is számított a versengésben. Ráadásul az érdeklődő közönség – akik bekapcsolódhattak a vetélkedésbe – támogathatta a játékosokat, így amikor népszerű magyar slágereket kellett elénekelni, mindenki zengte a refrént, és az egész épület hirtelen átváltozott Korda György repülőterévé.

Végül senki sem ment haza üres kézzel, de természetesen a legtöbb pontot szerzett csapat választhatott először a nyereményekből. A díjak között szerepelt két darab VIP-mozijegy, kerti nyugágy, grillezéshez kapcsolódó eszközök, de akadt egy dekoratív dobozba csomagolt mosókapszula is.
A szervezők nevében Hevér Boglárka, a település polgármestere portálunknak elmondta, rendkívül szórakoztató délután töltöttek el együtt az emberek, ahol nem „magas gázsival bíró” sztárok léptek fel, hanem a jó hangulatot a közösség ereje biztosította.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!