Tündérszépek

2024.02.28. 19:15

Tündérszépek, figyelem! – salgótarjáni mesterkozmetikus árulta el a gyönyörű bőr titkát

Talán kevesen tudják, de egy kozmetikus valódi csodákat képes tenni a bőrünkkel, ugyanis az a rendszeres kezelésekkel megfiatalodik és hidratáltabbá válik. A szépség nagy szakértői nem csupán a bőrápolást és a jólétet segítik elő, hanem hozzájárulnak az önbizalom növeléséhez is.

Sipos Nina Vivien

Szalai-Domonkos Szilvia hasznos tanácsokkal látta el leendő Tündérszépeinket

Forrás: Nool.hu

Egy kozmetikus a bőrtípusok és a bőrproblémáid diagnosztizálásában segíthet, illetve hasznos tanáccsal tud szolgálni a különféle kozmetika termékekkel és az otthoni bőrápolással kapcsolatban is. Szalai-Domonkos Szilvia, salgótarjáni mesterkozmetikus portálunk érdeklődésére tuti tippeket adott a Tündérszépek országos szépségversenyre jelentkező hölgyeknek.

A kozmetikai szolgáltatások nem csak rövid távú előnyöket kínálnak, hanem hosszú távon is hozzájárulnak a bőrünk kedvező állapotához. A rendszeres kezelések segítenek az öregedés jeleinek a késleltetésében, a stresszcsökkentésben és a relaxációban is. Ugyanakkor nem csak a külső megjelenést változtatja meg, hanem a lélek egészségét is támogatja.

Megszépíthet-e egy szépségszakértő?

Szilvia elmondta, hogy egy kozmetikus meg tud bárkit szépíteni, sőt, akár már egy alkalom is látványos tud lenni, viszont a több vagy rendszeresen beiktatott kezelésekkel hosszú távon hatékonyabb bőrápolást lehet elérni.

– A szép smink alapja a szép bőr. Közhelyes, de így igaz! Érdemes nagy hangsúlyt fektetni a bőr megfelelő előkészítésére a szépségverseny előtt. A helyes napi bőrápolási rutinnal sokat segíthetünk azon, hogy a végeredmény csodás legyen. Mindig a bőrtípusunknak megfelelő termékeket használjunk, ebben pedig segíteni tud a kozmetikus – tanácsolta Szilvia, hozzáfűzve: – Hetente egy-két alkalommal érdemes tápláló pakolással kiegészíteni a napi bőrápolási rutinunkat is. Kerüljük a túlzott szoláriumozást, mert dehidratálttá válik bőrünk, ami nem jó sminkalapnak! Ha tanácstalanok vagyunk, bízzuk magunkat szakemberre!

Kiemelte: válasszunk mindig magas hatóanyag-tartalmú termékeket, ugyanis ezekkel a kozmetikumokkal célzottan kezelhetünk egy-egy adott problémát, akár a pattanásokat, a pigmentfoltokat, a bőröregedés jeleit, vagy épp a vízhiányt. Figyeljünk oda, hogy tápláljuk belülről is a bőrünket, fogyasszunk egészséges ételeket, igyunk sok folyadékot, és pótoljuk az ásványi anyagokat, vitaminokat, hiszen ezzel is hozzájárulunk bőrünk ragyogásához!

– A D-vitamin támogatja a bőrsejtek anyagcseréjét, a C-vitamin pedig csökkenti a pigmentképződést, fokozza a kollagéntermelést és redukálja az UV-sugárzás okozta károkat. Az A-vitamin nagy szerepet kap a ráncok kialakulása ellen, míg az E hatékony a fényvédelem szempontjából, amely javítja a bőr nedvességtartalmát – árulta el Szalai-Domonkos Szilvia.

Viszlát szem alatti karikák!

Egy szépségverseny egyik legfontosabb része a fotózás, amelyre érdemes előre felkészülni, mégis előfordulhat, hogy a nagy izgalomtól alig tudunk egy szemhunyásnyit is aludni a nagy nap előtt. Szalai-Domonkos Szilvia tippjeivel gyorsan búcsút inthetünk a szem alatti karikáknak, és valósággal tündökölhetünk a kamera előtt.

– Keressünk C-vitaminos, retinol-, illetve koffeintartalmú szérumokat, mert ezek hatékonyan halványítják a szem alatti sötét területet és csökkentik a duzzanatokat. A víz fogyasztása elengedhetetlen, és a testmozgást is érdemes beiktatni a napirendünkbe, mert stimulálja a vérkeringést, ami segíti a bőr egészséges kinézetét. Mellesleg a rendszeresen mozogás hatására oxigénnel telítődik meg a bőrünk, amelyre nagy szükség van – javasolta a tarjáni mesterkozmetikus.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!