Recept

2023.10.31. 09:26

Nógrádban is népszerű a sütőtök – így csinálhatsz forró italt belőle!

Minden ősszel, különösen halloween táján nagyon népszerűek a tökös receptek. A zöldségesek beszámolói szerint Nógrádban is évről évre többen viszik a tököket, és nem csak dekorációs céllal.

Nool.hu

Csodálatos őszi finomság: sütőtökös forró csoki

Forrás: mindmegette.hu

A sütőtök vitaminokban, tápanyagban és ízekben is gazdag alapanyag. A Mindmegette.hu oldalán találtunk egy igazán klassz receptet, ami az őszi esték, családi vagy baráti összejövetelek stílusos hangulati eleme lehet: íme, a sütőtökös forró csoki!

A recept szerint az elkészítéshez kelleni fog 3 bögre tej, 1 bögre sütőtökpüré, 1 evőkanál sütőtök-fűszerkeverék, 1 csipet só, 1 teáskanál vaníliakivonat és 11.5 dekagramm fehér csoki. A sütőtökös forró csokihoz egy közepes méretű lábasban összekeverjük a tejet, a sütőtökpürét, a sütőtökfűszerkeveréket, a csipet sót és az 1 teáskanál vaníliakivonatot. Addig melegítjük, míg a keverék egyneművé válik, majd lehúzzuk a tűzről. Megolvasztjuk benne a kis darabokra tört fehér csokoládét, majd 4 bögrébe kitöltjük. A forró csokikat kemény habbá vert tejszínnel és némi sütőtökfűszerrel díszítjük.

További sütőtökös receptek a Mindmegette.hu-n!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!