Tanya

2023.07.05. 15:17

Gáspár Zsolti nagy álma, hogy fia átvegye tőle a stafétát

Gáspár Zsolti, a Farm VIP műsorvezetője hatalmas elkötelezettséggel gondoskodik a szeretett birtokáról, ahol több mint 1200 állatot nevel.

Kakuk Klaudia

A tanya világa szinte azonnal lenyűgözte őt, és az állatokkal való kapcsolata mély érzésekké alakultak számára. Minden az ősélménnyel kezdődött, amikor beszippantotta Gáspár Zsoltit a tanya világa, és első látásra szerelemként könyvelte el. Sosem felejti el, amikor az édesapja állatait lopta valaki, és a portással, Géza bácsival kellett figyelniük, hogy mi történik a telepen - írja a Bors a hot! magazin nyomán. 

Ez az ősélmény annyira megragadta Zsoltit, hogy később úgy döntött, átveszi a telepvezetői szerepet. Harminc éve felel már érte, és semmiért sem adná oda. Az állatoknak számára lelkük van, velük lehet beszélgetni, és észreveszi, hogy ők is befogadták őt és az embereket. Jelenleg több mint hetvenhét ember dolgozik a csapatban, köztük orvosok és gondozók. Gáspár Zsoltinak nagy kihívást jelent az ezerkétszáz állat gondozása, de ő boldogan vállalja, mert a kedvencei hatalmas helyet foglalnak el a szívében. Bárányok, malacok, tyúkok és kakasok szabadon mozognak a tanyán, és mindenki a család része. 

A disznók jelentik a legnehezebb eseteket, de még velük is megtalálják a közös nevezőt. Gáspár Zsoltinak konkrét elképzelése van arról, hogy a föld és az állatok mit jelentenek számára. Az élete lelke ez a hely, itt gyűlnek össze, itt tartják a családi ünnepeket, és az állatok mindig jelen vannak. Különösen fontos számára, hogy a családjában legyen valaki, aki folytatja a tanya irányítását, és örömmel fogadná, ha a fia, Nikolasz vállalná ezt a felelősséget. Azt szeretné, ha a kisfia is beleszeretne az állatok világába és átvenné a stafétabotot tőle. Büszke lenne arra, ha a gazdaságot továbbvinné a családjában, és örökségként átadhatná a tanya szeretett értékeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!