Recept

2023.04.09. 17:25

Gáspár Bea húsvéti sajttekercse igazán tökéletes locsolóváró finomság

Ha nincs ötleted, hogy milyen finomsággal várd a locsolókat, vagy mi kerüljön a húsvéti hidegtálra, akkor érdemes kipróbálni Gáspár Bea sonkás-tojásos sajttekercsét.

A. E.

Gáspár Bea sonkás-tojásos sajttekercsével biztosan nem lőhetsz mellé húsvétkor

Forrás: mindmegette.hu

Bea asszony gasztronómiai tehetségét senki nem vitathatja el, ráadásul ünnepek - így jelen esetben húsvét idején is számíthatunk rá. Korábban a húsvéti ünnepi asztal egyik sztárját, a töltött dagadót készítette el, melyben anyukája klasszikus receptjét spékelte meg egy kis extra hozzávalóval, így téve még húsvétibbá a finomságot. 

A Mindmegette stúdiójában egy másik húsvéti finomságot, méghozzá sonkás-tojásos sajttekercset is készített Bea asszony, ami tökéletes választás lehet abban az esetben is, ha nem tudod, hogy milyen finomsággal várd a locsolókat, de abban is, ha nincs ötleted, hogy milyen étel kerüljön a húsvéti hidegtálra. Gáspár Bea sonkás-tojásos sajttekercse olyan finom, hogy az sem árt, ha rögtön dupla adagot készítesz belőle. 

A húsvét elmaradhatatlan fogása ugyanis az ünnepi hidegtál, amint sokféle finomság megtalálható, ráadásul minden eleme előre elkészíthető, így nem kell vele az utolsó pillanatban pepecselni. A húsvétkor népszerű sonkatekercs, töltött tojás és franciasaláta mellé Gáspár Bea mutatott még egy szuper alternatívát a tálra, amit garantáltan imádni fog a család.

Gáspár Bea sonkás-tojásos sajttekercsének hozzávalói:

  • 10 szelet trappista sajt
  • 10 darab tojás
  • 1-2 evőkanál mustár
  • 15 dekagramm vaj
  • 10 dekagramm füstölt sajt
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • bors
  • 2-3 darab tömlős, natúr krémsajt
  • 10-15 szelet fekete-erdei sonka
  • 10 szelet cheddar sajt
  • 10 szelet ementáli sajt

Elkészítés

– Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, amire ráfektetjük a trappistasajt-szeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. A sajtokat 180 fokos sütőbe tesszük és kb. 5 percig sütjük őket – éppen csak annyira, hogy a sajtok egymáshoz tapadjanak. A tojásokat keményre főzzük, majd a megfőtt tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját villával áttörjük, hozzáadjuk a mustárt, 1 csipet sót, a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt vajat, végül pedig a lereszelt füstölt sajtot – javasolja Bea.

– A tojásfehérjét apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, 1 csipet sót, ízlés szerint borsot és a sajtkrémet. A sült sajtlapokra először rátesszük a sonkaszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. A sonkaszeletekre rátesszük a cheddarsajt-szeleteket, majd rákenjük a tojásfehérjés krémet. A tojásfehérjés krémet befedjük az ementális sajtszeletekkel, végül pedig rákenjük a tojássárgájás krémet. Szorosan feltekerjük, 2 órára hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük – mondta Bea asszony.

Hogy pontosan hogyan kell elkészíteni ezt a finomságot, az alábbi receptvideóban lépésről lépésre megmutatja Gáspár Bea:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!