2023.04.09. 17:25
Gáspár Bea húsvéti sajttekercse igazán tökéletes locsolóváró finomság
Ha nincs ötleted, hogy milyen finomsággal várd a locsolókat, vagy mi kerüljön a húsvéti hidegtálra, akkor érdemes kipróbálni Gáspár Bea sonkás-tojásos sajttekercsét.
Gáspár Bea sonkás-tojásos sajttekercsével biztosan nem lőhetsz mellé húsvétkor
Forrás: mindmegette.hu
Bea asszony gasztronómiai tehetségét senki nem vitathatja el, ráadásul ünnepek - így jelen esetben húsvét idején is számíthatunk rá. Korábban a húsvéti ünnepi asztal egyik sztárját, a töltött dagadót készítette el, melyben anyukája klasszikus receptjét spékelte meg egy kis extra hozzávalóval, így téve még húsvétibbá a finomságot.
A Mindmegette stúdiójában egy másik húsvéti finomságot, méghozzá sonkás-tojásos sajttekercset is készített Bea asszony, ami tökéletes választás lehet abban az esetben is, ha nem tudod, hogy milyen finomsággal várd a locsolókat, de abban is, ha nincs ötleted, hogy milyen étel kerüljön a húsvéti hidegtálra. Gáspár Bea sonkás-tojásos sajttekercse olyan finom, hogy az sem árt, ha rögtön dupla adagot készítesz belőle.
A húsvét elmaradhatatlan fogása ugyanis az ünnepi hidegtál, amint sokféle finomság megtalálható, ráadásul minden eleme előre elkészíthető, így nem kell vele az utolsó pillanatban pepecselni. A húsvétkor népszerű sonkatekercs, töltött tojás és franciasaláta mellé Gáspár Bea mutatott még egy szuper alternatívát a tálra, amit garantáltan imádni fog a család.
Gáspár Bea sonkás-tojásos sajttekercsének hozzávalói:
- 10 szelet trappista sajt
- 10 darab tojás
- 1-2 evőkanál mustár
- só
- 15 dekagramm vaj
- 10 dekagramm füstölt sajt
- 1 csokor friss petrezselyem
- bors
- 2-3 darab tömlős, natúr krémsajt
- 10-15 szelet fekete-erdei sonka
- 10 szelet cheddar sajt
- 10 szelet ementáli sajt
Elkészítés
– Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, amire ráfektetjük a trappistasajt-szeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. A sajtokat 180 fokos sütőbe tesszük és kb. 5 percig sütjük őket – éppen csak annyira, hogy a sajtok egymáshoz tapadjanak. A tojásokat keményre főzzük, majd a megfőtt tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját villával áttörjük, hozzáadjuk a mustárt, 1 csipet sót, a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt vajat, végül pedig a lereszelt füstölt sajtot – javasolja Bea.
– A tojásfehérjét apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, 1 csipet sót, ízlés szerint borsot és a sajtkrémet. A sült sajtlapokra először rátesszük a sonkaszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. A sonkaszeletekre rátesszük a cheddarsajt-szeleteket, majd rákenjük a tojásfehérjés krémet. A tojásfehérjés krémet befedjük az ementális sajtszeletekkel, végül pedig rákenjük a tojássárgájás krémet. Szorosan feltekerjük, 2 órára hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük – mondta Bea asszony.
Hogy pontosan hogyan kell elkészíteni ezt a finomságot, az alábbi receptvideóban lépésről lépésre megmutatja Gáspár Bea: