Segítség

2023.01.13. 14:02

Gáspár Zsoltiék több ezer ruhát adományoztak a gyarmati rászorulóknak +videó

Gáspár Zsolt, azaz Zsolti gazda már hosszú évekre visszamenőleg önzetlenül adományoz országszerte különböző helyszíneken. Péntek délelőtt Balassagyarmatra látogatott édesapjával, ahol több ezer új ruhát osztott szét a rászorulóknak.

E-L. Zs.

Sok ruhát vittek Gáspár Zsoltiék

Forrás: Nool

Fotó: E-L. Zs.

Mint arról beszámoltunk: Zsolti gazda és segítői tavaly decemberben már jártak Balassagyarmaton, amikor a kórháznak vittek adományt. Akkor a csapat mikuláscsomagokat készített össze, hogy személyesen vigyék el őket a gyógyuló betegeknek. Péntek délelőtt ismét ellátogatott a városba, ezúttal több mint háromezer ruhával érkeztek a rászorulókhoz édesapjával, idősebb Gáspár Győzővel. A jótékonysági ruhaosztásra szörpökkel is készültek a rászorulóknak. 

Nagy szeretettel fogadták Gáspár Zsoltit
Nagy szeretettel fogadták Gáspár Zsoltit
Fotós: E-L. Zs. / Forrás: Nool

Gáspár Zsolt érdeklődésünkre elmondta: a több állomásból álló jótékonysági akciójuk egyik helyszíne volt a balassagyarmati Vármegyeháza. Hozzátette: több száz ember gyűlt össze azért, hogy a nagyrészt gyermekruhákból álló adományból részesüljön. 

– Édesapámmal megfogadtuk, hogyha megtehetjük, akkor adományokkal segítjük a rászorulókat. Így a most szétosztott új ruhákat is apa vásárolta, hogy a balassagyarmati és a környező településekről érkező családoknak átadjuk. Több olyan helyszínen szerveztünk már ruhaosztást, ahol láttuk, hogy valóban nagy szükség van a holmikra, így anya- és gyermekotthonok is részesültek már a támogatásból országszerte, ahová szintén személyesen vittük el az adományokat – emelte ki Gáspár Zsolt, aki Csach Gábort, a város polgármesterét kereste fel a helyszín kiválasztását illetően. 

A település vezetője kérdésünkre elmondta: szívesen áll olyan nemes ügyek mellé, melyek segítséget jelentenek az embereknek, e célra pedig most a Vármegyeháza épületét találta a legalkalmasabbnak. 

Örömmel fogadták a rajongók

Balassagyarmatról Molnár Péter, az Amigo kávézó tulajdonosa is a kezdeményezés mellé állt és segítséget nyújtott Zsolt gazda csapatának. A jótékonysági akció koordinálása nagy szervezést igényelt a tömeg miatt, ezért a helyszínen biztonsági őrök is segítettek, maszkokat osztottak és fokozatosan engedték be az embereket, akik türelmesen várták ki a sorukat. Zsolti gazdát nagy örömmel fogadták a rajongói, akik több közös fotót is készítettek vele, amíg várakoztak. 

Zsolt elárulta, hogy nagyon szereti Balassagyarmatot, így a közeljövőben újabb jótékonysági akcióval tér vissza a városba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!