Előadás

2022.12.18. 19:24

Csináljuk a fesztivált!: Pesák Ádám produkciója könnyekig hatotta a zsűrit +videó

A Csináljuk a fesztivált! legújabb évada december elejétől keresi az évszázad slágerét. Szombat este, a harmadik adáshoz érkezve a szécsényi származású színművész, Pesák Ádám az Álmodj, királylány című dallal varázsolta el a közönséget.

Nool

Pesák Ádám produkciója könnyeket csalt a nézők szemébe

Forrás: Facebook/Pesák Ádám Hivatalos Oldala

 A Duna Televízió showműsorában tíz adáson keresztül, egészen a századelőtől 2010-ig szólalnak meg legendás dalok. Az első évadhoz képest bővült a repertoár, hiszen az operettektől, a kuplék világától egészen a mulatós dalokig, sőt a nóta műfajáig is hallhatók lesznek szerzemények.  A szombat esti műsor zsűrije is megújult: Korda György és Balázs Klári, Feke Pál, Balázs Andi és Nagy Bogi mellé Frenreisz Károly is csatlakozott  – írta weboldalán a csatorna. 

Hétről hétre közismert énekesek, előadóművészek lépnek a szakma nagyjai és a nagyérdemű elé egy-egy örök érvényű slágerrel. A harmadik elődöntőben, december 17-én A popzene hajnala című adásban mások mellett a szécsényi származású énekes, Pesák Ádám, aki a Budapesti Operettszínház tagjai, is bemutatkozott a műsorban.  A popzene első hazai slágerének egyikével, Homonyik Sándor Álmodj királylány című dalával a művész az ítészek és a nézők szívéig is elért, a produkció után a szakmabeliek is alig tudtak megszólalni.

Pesák Ádám a csatorna videójában beszélt a dalhoz fűződő érzéseiről is. Mint mondta: a dal tanulása közben jött rá, hogy az valójában milyen gyönyörű megemlékezés egy olyan személyről, aki idő előtt eltávozott az élők sorából. 

– Ha megvan az érzés, amit közvetíteni akarsz, akkor a hangok is előjönnek. Ez történt velem is a műsor alatt... – tette hozzá az énekes, aki bevallotta: ő kifejezetten a rock szerelmese, de a szülői házban az Abba, a Modern Talking és operett slágerek is gyakran szóltak. 

Mind a mai napig sokan szeretik Homonyik Sándor egyik legnépszerűbb dalát, az Álmodj, királylányt, mely a tragikus sorsú szépségkirálynőről szól. Mint arról korábban beszámoltunk: az énekes több mint húsz éve él szűkebb hazánkban, kedveli a vidéki élet nyugalmát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!