Sztorizott

2022.11.20. 11:19

Oláh Gergő a nélkülözésben töltött évekről és a kezdeti sikerekről is mesélt

A családjával jelenleg is Salgótarjánban élő énekes Az én STorymban mesélt a városhoz kötődő gyermekkori élményeiről, amely bár nélkülözéssel telt, mégis szép emlékként gondol vissza rá.

Csongrády Béla

Oláh Gergő sok érdekességet megosztott Szily Nórával

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Az én STorym című beszélgetéssorozat egyik legutóbbi vendége Oláh Gergő volt, aki nagyon szorosan kötődik nemcsak hivatásához, de a nógrádi megyeszékhelyhez is. Az otthonról hazaérkezett – minthogy egy ideje újra Salgótarjánban él – énekest nagy taps és rokonszenv fogadta, ugyanis nagyjában-egészében mindenki tisztában volt azzal, hogy honnan indult és hol tart most a karrierje. Épp ezért megkülönböztetett figyelemmel, érdeklődéssel hallgatták, hogy Gergő miként látja, hogyan tekint vissza a húsz–huszonöt évvel ezelőtti évekre, majd a pályakezdésre, elért sikereire. 

Oláh Gergő
Oláh Gergő valóságos csodának tartja, ami vele, velük történt 
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

A 34 éves Oláh Gergő elmesélte, hogy a nélkülözések ellenére nagyon szép gyermekkora volt. Karancslapujtőről költöztek Salgótarjánba, ahol apja vas- és hulladékgyűjtéssel foglalkozott. Bár előfordult, hogy a nagynénitől kaptak kenyeret, ő nem érezte a szegénységet, valószínűleg azért, mert a szülői szeretet mindenért kárpótolta. Nekik köszönheti először a tánc, és egyáltalán a zenei pálya iránti hajlama fokozatos erősítését is. A megyeszékhelyen az úgynevezett SITI-ben gyakorolta mindkét művészeti ágat, sőt ott ismerte meg későbbi feleségét is. Szóba kerültek a nyíregyházi táncművészeti iskolában folytatott, de be nem fejezett tanulmányai is. 

Természetes, hogy a beszélgetés során kiemelt hangsúlyt kapott a 2012-es esztendő, amikor már nős férfiként, apaként, közmunkásként jelentkezett az X-Faktor tehetségkutató televíziós vetélkedő harmadik szériájába, amelyet Geszti Péter mentorsága mellett sikerült megnyernie. A győzelem, ha nem is azonnal, de alapjaiban változtatta meg nemcsak szakmai pályáját, ismertségét, hanem életkörülményeiket is. A fokozódó anyagi biztonság mellett mindig a hit jelentette számára a kapaszkodót, és természetesen felesége, akivel 16 éve élnek együtt, akit második felének tekint, s akivel immár öt gyermek boldog szüleinek mondhatják magukat, és jó embereknek szeretnék nevelni őket. Oláh Gergő valóságos csodának tartja, ami vele, velük történt, és mindenkinek hálás a személye, családja iránti érdeklődésért. 

Hamarosan folytatódik a sorozat

Az én STorym-sorozat november 26-án, szombaton 17 órai kezdettel folytatódik a fentebb is jelzett kamarateremben. A REMEK – József Attila Művelődési Központ munkatársai ez alkalomra két művészeti ág Salgótarjánban született képviselőit hívták meg: nevezetesen Kocsis Pál színművész és Kiss Péter zongoraművész érkezik, hogy válaszoljon Szily Nóra kérdéseire. Előbbi a helyi KiViSzI-ben ismerkedett meg a színjátszás alapjaival, majd főiskolát végezve számos társulat tagja volt. Egy ideje szerepel Zenthe-produkciókban is. Utóbbi ugyancsak szülővárosában kezdett el zongorán tanulni. 

A legutóbbi sztorik alkalmával Szily Nóra másik beszélgetőpartnere Al Ghaoui Hesna volt, aki szintén mesélt Salgótarjáni gyökereiről, gyermekkoráról és családjáról, valamint háborús tudósítóként eltöltött éveiről.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!