Megemlékezés

2024.03.13. 09:00

Egész napos ünnepi programsorozattal készül a PIM Budapesten

Tematikus tárlatvezetésekkel, Jókai novellaciklusából készült felolvasószínházi előadással és múzeumpedagógiai foglalkozásokkal is várja a látogatókat március 15-én a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM).

MW

A felnőttek tematikus tárlatvezetéseken tekinthetnek meg egyszerre több kiállítást

Forrás: MTI

Fotó: Kiss Gábor

Az ünnepi programok különféle módon közelítik meg a nemzeti ünnepet és Petőfi Sándor emlékezetét – tájékoztatta a Petőfi Irodalmi Múzeum az MTI-t.

A kisebbek múzeumpedagógiai foglalkozásokon és játékokon vehetnek részt.

Novokrescsenszkov Tamás vándornyomdász, betűszedő segítségével életre kel Landerer és Heckenast nyomdagépe. A vándornyomdász workshopja Kass János Az ember tragédiájához készült illusztrációsorozatával foglalkozik.

A felnőttek tematikus tárlatvezetéseken tekinthetnek meg egyszerre több kiállítást és lesz Interaktív városépítő workshop is a Károlyi-palota előcsarnokában.

Megemlékezést és koszorúzást is tartanak a PIM kertjében álló Petőfi-szobornál, ahol ünnepi beszédet mond Visky András, József Attila-díjas író, dramaturg.

Szólj még egyszer a Szabadságról címmel, Lőrinc László történész-pedagógussal, a 25 szelfi című könyvsorozat szerzőjével és Fenyő D. Györggyel, a Magyartanárok Egyesületének alelnökével beszélget Kalla Zsuzsa, a Költő lenni vagy nem lenni kiállítás kurátora.

Este hét órától Jókai novellaciklusából készült felolvasószínházi előadás várja az érdeklődőket. A produkcióban Dömötör András színész és rendező  a Csataképek a magyar szabadságharcból című kötet szövegeit állítja színpadra.

Az ünnepi programok előzetes online regisztrációval ingyenesen látogathatók

 – áll a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában