Megmérettetés

2023.11.07. 09:00

A Dal 2024: külföldi stúdióban készíthet lemezt a győztes

A Duna dalversenyének jelentkezési határideje november 23. A zenei megmérettetés nyertese a berlini Hansa Studiosban rögzítheti új albumát.

MW

Rókusfalvy Lili (középen, b) és Fodor Imre műsorvezetõk (középen, j) A Dal 2023 televíziós show-műsor döntőjében a versenyzőkkel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2023. április 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A közmédia élő show-műsora jövőre is számos újdonságot tartogat, ezek közé tartozik az is, hogy a versenydalok második fordulós áthangszerelésében ismert zenei szakemberek segítik az előadókat – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hétfőn az MTI-vel.

A Dal 2024-re bármely könnyűzenei műfajú és stílusú magyar nyelvű dallal jelentkezhetnek a zenészek az adal.hu-n november 23-ig.

A Duna dalversenyének győztese Az Év Dala 2024 elismerés mellett a világhírű berlini Hansa Studiosban rögzítheti új lemezét. A nyeremények mellett a közmédia további fellépési lehetőséget kínál az előadóknak más produkcióiban és rendezvényein.

A heteken át tartó versenyben a legújabb magyar dalok mérettetnek meg, de csak az egyik lehet az év magyar slágere. 

A televíziós zsűri által 40 legjobbnak ítélt produkció előadójára izgalmas kihívás vár az élő show-ban, ugyanis a daloknak fordulónként meg kell újulniuk. A crossover elődöntőben elismert művészek segítik a fellépőket. A látványos előadásokról 250 négyzetméteres ledfal, speciális világítási funkciójú robotlámpák, valamint színes füst- és szikragép gondoskodik.

A közmédia zenei műsorának korábbi évadaiban versenyzett mások mellett Oláh Ibolya (A Dal 2022 nyertese), a Kaukázus (a 2021-es győztes), Radics Gigi, Szőke Nikoletta, Ganxsta Zolee, Kamarás Iván, Szekeres András, valamint az Ocho Macho. Mint írták, a dalválasztó a kevésbé ismert vagy a zenei pályán most induló előadóknak, zenekaroknak is kínál kiugrási, valamint országos bemutatkozási lehetőséget.

A műfaji sokszínűséget támogató dalversenyre egy két és fél perc, illetve három és fél perc közötti terjedelmű magyar nyelvű dallal lehet pályázni, amely még nem, vagy legkorábban 2023. június 15. után került kereskedelmi forgalomba, médiafelületre (televízió, rádió, internet), illetve nem hangzott el nyilvános előadásban.

Jelentkezni november 23. csütörtök 22 óráig lehet az online jelentkezési lap kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével az adal.hu-n. Az oldalon megtalálhatók a további részletes információk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában