Oktatás

2023.09.14. 10:32

Szeptember 21-éig lehet jelentkezni a Köbüki programra (videó)

A tanári tehetséggondozási ösztöndíjprogram részleteiről Csák János, a kulturális és innovációs miniszter Facebook-oldalán osztott meg egy videót.

MW

Csák János kulturális és innovációs miniszter beszédet mond a Miskolci Egyetem tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésén 2023. szeptember 11-én

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Keressük együtt a tehetségeket és ismerjük el a tehetséggondozó tanárokat! A tehetséggondozásban kimagasló munkát végző tanárok havonta nettó 75 ezer forint ösztöndíjra pályázhatnak, amely 10 hónapon át, szeptembertől júniusig jár

– áll a bejegyzésben.

Csák János a bejegyzéshez kapcsolódó videójában azt mondta, életünkben a legnagyobb formáló hatást a családunk, a szüleink és a tanáraink teszik. Tisztelet a tanároknak, akik a jövő nemzedékeit nevelik!

– mondta a miniszter.

Annak érdekében, hogy minél hamarabb megtaláljuk a tehetségeket, a KIM új tanári tehetséggondozási ösztöndíjat indít Köbüki néven. Az ösztöndíj azt szolgálja, hogy azok a tanárok, akiknek a tevékenysége során a tehetséges gyerekek tovább tudnak tanulni, ki tudnak teljesedni, anyagi támogatást kapjanak

 – mondta.

Közölte, az ösztöndíj kiterjed a matematikára, fizikára, kémiára, biológiára, földrajzra, magyar irodalomra és nyelvre, történelemre és az ének-zenére.

A miniszter azt kérte a pedagógusoktól és a szülőktől, „ha olyan tanárt ismernek vagy ők maguk olyanok, akkor jelentkezzenek” az ösztöndíjra. 

A Köbüki ösztöndíjasok személyét a Nemzeti Pedagógus Karral együttműködésben választják ki a szakemberek

 – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában