Krimi

2024.02.10. 20:50

Újszülött kislányt találtak a kiskunhalasi kórház inkubátorában

A kisbaba szerencsére egészséges, hamar megtalálták és ellátták, így nem hűlt ki drasztikusan.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Inara Prusakova

"A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főbejárata mellett, a gyermekszakrendelőnél található babamentő inkubátorban 2024.február 9-én hajnalban egy újszülött kislányt találtak, akit Péntek Zitának neveztek el az intézmény dolgozói - írta Facebook-oldalán az intézmény.

Az első vizsgálatok alapján a kis Zita egészséges, 2600 gramm és 46 cm. Gyors megtalálásának és ellátásának köszönhetően szerencsére nem hűlt ki drasztikusan. 

A babára még alapos kivizsgálás és az ilyenkor szükséges ellátások várnak, majd egy darabig a kórház újszülött osztályán marad.

További sorsával, esetleges örökbefogadással kapcsolatban a kiskunhalasi kórház nem tud tájékoztatást adni, ezt a hatóságok intézik ilyen esetben mindig automatikusan.

A babamentő inkubátor 2018. július óta működik a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban, és Zita az első baba, akit benne találtak. Az inkubátorban teljes mértékben anonim módon helyezhető el biztonságosan az újszülött csecsemő, a beépített rendszer automatikusan értesíti a kórház dolgozóit, ha valaki babát helyez el benne.

A képen Zita látható az újszülött osztály védőnőjével, Kurucsai Ritával" - írták a közleményben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában