Baleset

2023.12.30. 14:51

Kisiklott és felborult egy tehervonat négy kocsija Nagymaroson

A helyszíni vizsgálat és a műszaki mentés ideje alatt - bizonytalan ideig - szünetel a forgalom Nagymaros és Verőce között, emiatt pótlóbuszok szállítják az utasokat Vác és Szob között - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.

MW

Forrás: MÁV/Facebook

Azt írták, hogy a Budapest-Vác-Szob vonalon hosszabb eljutási időkre kell számítani.   

Vác-Verőce-Nagymaros-Szob között a Volánbusz elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket a menetrend szerinti járatain - jelezték.   

A nemzetközi vonatok eredeti szerelvényei egyelőre Szobról fordulnak vissza Pozsony felé. Szob és Vác között mindkét irányban pótlóbuszok szállítják az utasaikat, Vác és a Nyugati pályaudvar között pedig motorvonat közlekedik a nemzetközi vonatok szerelvényei helyett - áll a közleményben.

A MÁV a közösségi oldalán közölte:

A kisiklott tartálykocsik üresek, de nincsenek kitisztítva, ezért a MÁV vegyi elhárító csapata és a Katasztrófavédelem szakemberei megvizsgálják azokat. A baleset következétben jelentősen rongálódott a vasúti pálya, pl. jelzőberendezések, váltók is. Várhatóan csak a kocsik visszaemelése, elszállítása után állapítható meg az okozatt kár mértéke és a helyreállítás ideje. A műszaki mentés és a helyreállítás várhatóan több napig tarthat.

Mint írták, a kocsik visszaemeléséhez Szolnokról egy nagy teherbírású vasúti daru fog érkezni Nagymarosra.

A vasúttársaság szakemberei arra törekednek, hogy legalább egy vágányon minél előbb megindulhasson a közlekedés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában