Gyilkosság

2023.12.12. 17:00

Fojtogatta, majd felgyújtotta eszméletlen áldozatát a mezőhegyesi férfi

A Békés Vármegyei Főügyészség aljas indokból elkövetett emberölés miatt emelt vádat. A jelenleg más ügy miatt rács mögött lévő vádlott testvérének bűnpártolás miatt kell felelnie.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Piotr Zajda

A vádirati tényállás szerint a bűncselekmény előzménye az, hogy a sértett és egy társa korábban, 2017-ben egyszer megverte a mostani ügyben vádlottként szereplő testvérpárt. Emiatt a Battonyai Járásbíróságon társtettesként elkövetett testi sértés és annak kísérlete miatt el is ítélték őket. 

Később a 26 éves férfi elhatározta, hogy bosszúból megöli a sértettet, és ezt többször hangoztatta testvérének, valamint mások előtt is 

– írja a Beol.hu.

Tavaly november 2-án a sértett, az akkor 44 éves mezőhegyesi férfi 18 óra felé érkezett meg az egyik helyi presszóba. Italozni kezdett, és az este során erősen ittas állapotba került. A vádlottak később érkeztek meg ide, és szintén inni kezdtek. Konfliktus, szóváltás nem alakult ki a felek között, záróra után, éjszaka is együtt távoztak a presszóból, és hazafelé indultak.
Ekkor a vádlott – felmérve a körülményeket és azt, hogy a sértettel kettesben maradtak – a korábbi elhatározásának megfelelően eldöntötte, hogy megöli a sértettet. 

Mezőhegyes külterületén, egy erdős területen rátámadt az ittas állapota miatt ellenállásra kevésbé képes sértettre. Legalább háromszor ököllel arcon ütötte, majd a földre kerülő sértettet több alkalommal megrúgta.

Ezt követően a vádlott a földön hanyatt fekvő sértett fölé hajolt, és fojtogatni kezdte. Miután a sértett eszméletét vesztette, a vádlott – a tettétől megrettenve – próbálta élesztgetni a mozdulatlan sértettet. 

A 26 éves férfi ekkor felkereste otthonában a 35 éves testvérét. Elmondta neki, hogy megölte a sértettet, majd rávette arra, hogy segítsen neki a holttestet felgyújtani.

Egy benzinnel töltött flakonnal tértek vissza a sértetthez a tett helyszínére. Az idősebb testvér ellenőrizte a sértett életfunkciót, azonban a lélegzését nem észlelte, ezért testvére a magukkal vitt benzinnel lelocsolta a sértettet, majd meggyújtotta. Aztán a vádlottak hazamentek, ahol aztán az este során viselt ruháikat, cipőiket, valamint a 26 éves vádlott és a sértett mobiltelefonját is elégették az ott lévő kályhában.

A sértett, a 44 éves mezőhegyesi férfi a helyszínen életét vesztette. Holttestét másnap reggel találták meg. Halálának oka részben a fojtogatás által előidézett gégeszűkület, következményes oxigénhiányos agykárosodás volt, amelyhez hozzájárultak az égés által kiváltott szén-monoxid-mérgezés mellett az égési sérülések is.

A testvérpár évekre rács mögé kerülhet. A 26 éves férfi jelenleg más ügyből kifolyólag jogerős fogházbüntetését tölti.
A Beol.hu teljes cikkét IDE KATTINTVA olvashatja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában