Krimi

2023.11.23. 12:09

Láncfűrésszel fenyegette a rendőröket egy maszkos férfi

Évekre börtönbe kerülhet.

MW

Fotó: Pixabay

Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a Tatabányai Járásbíróságon azzal a férfival szemben, aki láncfűrésszel fenyegette a vele szemben intézkedő rendőröket - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vádirat szerint június 4-én hajnalban arról érkezett bejelentés, hogy egy Komárom-Esztergom vármegyei település melletti tónál egy - a fején maszkot viselő - férfi láncfűrésszel fenyegeti az ott tartózkodó horgászokat. A helyszínre érkező rendőrök felszólítása ellenére a férfi nem tette le a láncfűrészt, hanem megindult a rendőrök felé, azt kiabálva, hogy "megdöglötök", illetve "mindenkit megölök", miközben megkísérelte a láncfűrészt beindítani.

Amikor öt méterre megközelítette a rendőröket, elektromos kényszerítő eszközt alkalmaztak a férfivel szemben, aki leejtette a láncfűrészt és elesett, majd ismét felállt, és kiabálva az egyik rendőr irányába indult, miközben egy boxert vett elő. Ekkor újra elektromos sokkolót alkalmaztak vele szemben - részletezték a közleményben.

Hozzátették: a regionális nyomozó ügyészség az elkövetés másnapján gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, elrendelte az őrizetét. A jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben az ügyészség a bíróságra szerdán benyújtott vádiratában végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

A törvény a hivatalos személy elleni erőszak bűntettét két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában