Krimi

2023.09.07. 05:00

Őszinte vallomás: nem bánta meg felesége megölését az újbudai idős férfi

István nem érti, miért nem hagyják már békén.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Amint arról néhány hete hírt adtunk, a XI. kerületi Lecke utcában egy idős házaspár kettős öngyilkosságot kísérelt meg. Azonban a pár nem halt bele a sérüléseibe, ezért a férj mellkason szúrta a feleségét, így ellene gyilkosság miatt indítottak eljárást – írja a Bors.

A lap információi szerint a 70 év körüli Erika és férje, István már hónapokkal ezelőtt figyelmeztette a szomszédokat arra, hogy öngyilkosok lesznek, amit végül be is váltottak. Ám túlélték a sérüléseket, ezért István mellkason szúrta feleségét, aki azonnal meghalt. Őt viszont kórházba szállították és megmentették az életét. A rendőrség a férfi ellen gyilkosság miatt nyomoz. A Bors megkereste Somos Zoltán ügyvédet, aki elmondta: védence nem érti, miért nem hagyják már békén.

 

Istvánt először a sérülései miatt az intenzív osztályra vitték, ugyanis vágások voltak a két csuklóján és szúrt sebek a hasán. Ezután áthelyezték őt a pszichiátriára. Itt történt egy bírói meghallgatás – nem büntetőbírói, hanem polgári –, aki javasolta a kórháznak, hogy tartsák bent a férfit harminc napra. Ez meg is történt. Bírói döntés alapján most a pszichiátriai zárt osztályán van, éppen ezért nincs is letartóztatásban, hiszen zárt intézetben helyezték el

– mondta el az ügyvéd.

Fotó: Vaskó Tamás / Bors

A Bors információi szerint miután a férfi látta, hogy felesége nem halt meg, szíven szúrta.

„István azt mondogatja, hogy senkinek semmi köze nincs ahhoz, hogy ők meg akartak halni. Tehát: dönthessék már el ők, hogy akarnak-e élni vagy sem. Ugyanakkor nem mehetünk el amellett a tény mellett, hogy Magyarországon nincs eutanázia. Illetve amellett sem, hogy jelenleg István büntetőeljárás alatt áll, hiszen nemcsak öngyilkosság történt, hanem gyilkosság is, hiszen ő tevőlegesen segített a feleségének meghalni. Ugyanakkor ő azt állítja, hogy nem emlékszik arra, hogy mellkason szúrta volna a feleségét, majd hozzáteszi, hogy azon a napon bódult állapotban voltak, ugyanis annak érdekében, hogy ne fájjon annyira nekik az öngyilkosság, mindketten alkoholt fogyasztottak.”

Forrás: Bors

Az ügyvéd hozzátette: „István folyamatosan azt mondja, hogy nem érti, miért nem hagyják őt békén, hiszen ő ezt a feleségével már megbeszélte. Úgy tervezték, hogy először az asszony távozik, ő pedig követi. Elmondta, hogy szerinte az embernek igenis legyen joga az öngyilkossághoz, ha kilátástalan állapotban van, mint ahogy ők voltak. Azt mondta, hogy borzasztó fájdalmaik voltak a betegségeik miatt, a felesége már nem is tudott aludni. Több éve eldöntötték, hogy öngyilkosságot fognak elkövetni.”

Eutanázia Magyarországon?

„Emiatt a súlyos ügy miatt szerintem el kellene gondolkoznia a törvényhozásnak azon, hogy vajon hozzányúljanak-e az eutanázia szabályozáshoz. Hangsúlyozom, kizárólag olyan esetekben, ahol kétségtelen módon nincs egy százalék esély se a gyógyulásra, illetve ha valaki emiatt borzasztó fájdalmakkal éli az életét. Istvánra valószínűleg most elmeszakértői vizsgálatok várnak, de ő már most is azt mondja, hogy ő nem bánta meg azt, amit tett, ő nem emberölésnek éli meg. Továbbá sajnálja, hogy ő nem halt bele a sérüléseibe” – zárta szavait az ügyvéd.

Ha segítség kell:

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában